eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Oltásához előkészített, a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltött fecskendők a fővárosi Honvédkórház oltópontján 2021. április 13-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kanadában már a 12 év felettieket is olthatják Pfizerrel

Az ország egészségügyi hatósága engedélyezte a 12-15 éves korosztály oltását.

A Health Canada, az ország egészségügyi hatósága engedélyezte, hogy a Pfizer koronavírus-vakcinájával a jövőben a 12 évnél idősebbeket is beoltsák. Korábban az oltóanyagot 16 éves kor felettieknél alkalmazták Kanadában – írja az AP. Kanadában jelenleg 34 százalékos az átoltottság, májusban 10 millió embert terveznek beoltani.

Az amerikai gyógyszerhatóság várhatóan a jövő héten hoz hasonló döntést, és így ezt a korosztályt is be lehet oltani az őszi iskolakezdés előtt.

A Pfizer alig egy hónapja jelezte, hogy vizsgálatai szerint az oltóanyaga alkalmas a fiatalabb korcsoportok immunizálására is. A márciusi tanulmány szerint egy 2260 fős önkéntes teszten egyetlen megbetegedés sem történt, miközben a placebóval beoltott kontrollcsoportban 18-an fertőződtek meg. A mellékhatások azonosak voltak a felnőtteknél tapasztaltakkal, láz, hidegrázás, fáradtság, elsősorban a második adag után. A vizsgálat még nem zárult le, két évig követik a tesztalanyokat, hogy a hosszú távú negatív hatások is ki tudják zárni.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×