eur:
393.14
usd:
366
bux:
66587.1
2024. április 26. péntek Ervin
Hatalmas roncsok csapódhatnak a földbe - akár 100 kilósak is lehetnek

Hatalmas roncsok csapódhatnak a földbe - akár 100 kilósak is lehetnek

A Tiangong-1 kínai űrállomás akár 100 kilós darabjai is a földre hullhatnak, mondják szakértők. Azt is megbecsülték, mikor kerülhet erre sor.

A 8,5 tonnás kínai űrlaboratórium az első kínai kísérleti űrállomás. A 2011-ben pályára állított "Mennyei Hely" küldetése 2016-ban márciusában fejeződött be. A földi irányítás azonban néhány hónappal később elvesztette felette az uralmat, így a Föld légkörébe fog zuhanni - írta a The Guardian.

Nagy része valószínűleg elég, de kutatók szerint néhány darab elérheti a bolygó felszínét - és ezek között akár 100 kilós részek is lehetnek.

Kutatók most nyilvánosságra hoztak egy, a korábbinál pontosabb becslést a becsapódás várható idejére - de még mindig csak annyit tudnak, hogy 2017 október és 2018 április között valamikor fog bekövetkezni.

Az űrlabor, amely felbocsátásakor részben Kína űrtechnológiai nagyságát volt hivatott szimbolizálni, folyamatosan veszít magasságából, közeledése az elmúlt hetekben gyorsulni kezdett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×