eur:
393.79
usd:
367.73
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Hőállóvá teszik a szarvasmarhákat

A világ szarvasmarha állományának jelentős része meleg, párás területen él, ami kihívást jelent a gazdáknak. Egy kutatócsoport úgy gondolja, könnyíthetnek a tenyésztők dolgán.

A University of Florida kutatói szerint, egy egyszerű megoldással könnyíthetnek azoknak a gazdáknak az életén, akiknek a tehénállománya meleg, párás területen él. Ez a világ szarvasmarha-állományának több mint felét jelenti, így a probléma nem is olyan kicsi, mint gondolnánk. Azonban a kutatók úgy gondolják egy új szarvasmarha fajta, az úgy nevezett Brangus létrehozásával, ami a Brahman és Angus marhák irányított keresztezéséből születne, létrejöhetne egy sokkal inkább hőtűrő, kiváló húst biztosító szarvasmarha-állomány - írja az agroinform.husciencedaily.com cikke alapján.

Raluca Mateescu, a projekt egyik vezetője szerint az amerikai kormány által is jelentős összeggel támogatott programban az elsődleges cél, hogy mindkét fajtánál beazonosítsák azt a DNS szekvenciát, ami a testhőmérséklet szabályozásért felelős. 

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×