eur:
389.19
usd:
362.62
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A legfontosabb amerikai dokumentum másolatát találták meg

Egy dél-angliai archívumban leltek rá a pergamenre.

A Boston Globe pénteken számolt be arról, hogy a Harvard Egyetem két tudósa, Emily Sneff és Danielle Allen megtalálta a történelmi dokumentum egy másolatát. A függetlenségi nyilatkozat eredeti példányát a washingtoni Nemzeti Archívumban őrzik.

A két kutató szerint a másolat az 1780-as évekből származik. Mint elmondták: a dokumentumra a chichesteri archívumban bukkantak rá. A pergamen eredetileg Richmond hercegé lehetett, akit a "radikális hercegként" emlegettek, mivel az amerikaiakat támogatta a függetlenségi háborúban.

A kutatók arról is beszámoltak, hogy a sussexi változatban az aláírók nevei nem az államok szerinti bontásban szerepelnek, ebben különbözik az eredeti irattól. A másolat New Yorkban, vagy Philadelphiában készülhetett - fűzték hozzá.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×