eur:
393.83
usd:
365.36
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A négyévesek napi öt perc mozgása is már komoly előnyökkel jár

A négyévesek napi ötperces testmozgásának hatásait kutatták a stockholmi Karolinska Intézet munkatársai, és azt találták, ennyi is elég, hogy jelentősen javuljon a kicsik állóképessége és izomereje.

A kutatás eredményei szerint a többet mozgó gyerekek előnyei az előzetesen vártnál lényegesen nagyobbak a nem mozgó kortársakhoz képest - hangsúlyozta keddi közleményében Marie Lof biológus és táplálkozáskutató, a munka vezetője.

Az intenzív, fárasztó tevékenység hozza a legjobb eredményeket, ám ehhez nincs szükség fitneszbérletre. Elég, ha a gyerek labdázik vagy bármit tesz, ami természetes módon sarkallja mozgásra - tette hozzá Lof.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×