eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Megmérik az alvásminőséget

Az alváslétről, az alvásgyógyítás módszereiről, az elalvásos közlekedési balesetek megelőzésének új lehetőségeiről is hallhatnak az érdeklődők kedden az alvás világnapja alkalmából Budapesten.

Az alvászavarok és betegségek orvosi hátteréről Vida Zsuzsa alvásneurológus, szívgyógyászati összefüggéseikről pedig Váradi András főorvos tart előadást. A tavalyi közúti közlekedésbiztonsági helyzetről, a fáradtság közlekedésbiztonsági kockázatáról és az elalvásos balesetek megelőzésének lehetőségeiről Halmosi Zsolt rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, országos rendőrfőkapitányság-helyettes, rendészeti főigazgató beszél. Szó esik még egyebek mellett az alvásbarát szállodákról, az alváskutatásról és az alvásminőség-mérésről is - közölték a szervezők az MTI-vel.

Utaltak arra, hogy a fejlett országokban a lakosság mintegy harminc százalékát érinthetik különböző alvásbetegségek. Az elmúlt években végzett országos alvásfelmérés adatai szerint Magyarországon a helyzet ennél is rosszabb. A legfontosabb feladat a gyógyítás mellett a megelőzés, ezért a lakosság figyelmét fel kell hívni a stressz, a túlzott munkaterhelés és az egészségtelen életmód veszélyeire. Az alvás kiemelkedően fontos része a mindennapoknak, mégis egyre rosszabbul alszanak az emberek.

Az alvás idei világnapja március 15-re esik, Magyarországon a nemzeti ünnephez kapcsolódó munkaszüneti napok miatt azonban március 12-én tartják.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×