eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Milliárdok nem jutnak tiszta vízhez

A világ ivóvízkészletéhez és a megfelelő higiéniához való hozzáférés, valamint a víztisztítás megoldási lehetőségei a fő témái a hatodik Víz Világfórumának, amely hétfőn kezdődött a franciaországi Marseille-ben.

A március 17-ig tartó találkozót, amelyre 140 országból mintegy 20 ezer résztvevő, köztük tucatnyi állam- és kormányfő érkezett, Francois Fillon francia kormányfő nyitotta meg. A miniszterelnök arra emlékeztetett: "milliárdokban mérhető azok száma, akik nem jutnak tiszta vízhez". Franciaország nevében 50 millió eurós felajánlást is tett a víztisztítás fejlesztésére a világban.

Míg az 1997 óta háromévenként megrendezett vízügyi világfórumok korábban az ivóvíz hozzáférésének lehetőségeiről folytattak eszmecserét, a hatodik találkozó "a magoldások" megtalálását tűzte ki céljául.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×