eur:
389.2
usd:
362.48
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Ki gondolta volna? Laknak a Keleti pályaudvar homlokzatában

A Keleti pályaudvar homlokzata rejti a főváros legnagyobb molnárfecske telepét - adta hírül a Magyar Madártani Egyesület. A szervezet munkatársa az InfoRádiónak elmondta: bár több mint kilencven fészket számolt meg, ezeknek csak kis hányada lakott.

A 4-es metró építkezése miatt a felszínen összezsúfolódni kénytelen utasok érthető okból észre sem veszik, hogy a fejük felett éli mindennapi életét a főváros legnagyobb molnárfecske telepe.

A madarak 50-100 méter magasan, a Baross tér felett vadásznak, a 92 fészket pedig a főbejárat 43 méter magas eklektikus homlokzatának virágot formázó stukkói rejtik.

Orbán Zoltán, a Magyar Madártani Egyesület munkatársa  az InfoRádiónak azt mondta: a városi élethez leginkább kötődő molnárfecskék állománya csökkent a leginkább.

Az egyesület honlapján fotókat is közöl a népes fecskekolónia lakhelyéről.

Hanganyag: Panulin Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×