eur:
389.61
usd:
361.87
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mit lehet kezelni a hidegterápiával?

Meglepőnek tűnik, de a mínusz 100-110 Celsius-fokos hőmérséklet segít egyes ízületi- és bőrbetegségek kezelésében, és jó hatással lehet a depresszióra is - mondta az InfoRádiónak Vass Ilona bőrgyógyász szakorvos.

Két-három perc egy mínusz 110 Celsius-fokos kamrában - ez a hidegterápia, ami hasznos lehet egyes ízületi- és bőrbetegségek kezelésében.

Az egyik hidegkamrában mínusz 60 Celsius-fok, a másikban mínusz 110 Celsius-fok van. A betegnek fürdőruhára kell vetkőznie, de a kiálló testrészeket védeni kell a fagyástól. A kamrában töltött két-három perc alatt a bőr hőmérséklet 5 fokra hűl le - magyarázta az InfoRádiónak Vass Ilona bőrgyógyász szakorvos.

A hidegterápiával ízületi betegségeket és a pikkelysömörhöz társuló reumás fájdalmakat is lehet kezelni - emelte ki Vass Ilona. A szakorvos szerint ezek a betegségek megnehezítik a páciens életét, és akár deformitásokhoz is vezethetnek.

A kezelés a bőrbetegségekre, például a pikkelysömörre és az ekcémára is jó hatású lehet - mondta a bőrgyógyász. Emellett a depresszió kezelésére is alkalmazható a hidegterápia, mert endorfin szabadul fel.

A módszer sokkhatást fejt ki a szervezetre, amely azt észleli, hogy védekeznie kell a hideg ellen. Ezt használják ki a fájdalmak csökkentésére és a regenerációra - fejtette ki Vass Ilona.

A bőrgyógyász szakorvos elmondta, hogy a terápiát a kezeletlen magas vérnyomásban, szív- és keringési betegségben szenvedők, valamint daganatos betegek nem vehetik igénybe.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×