eur:
389.3
usd:
363.16
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Áttörést hozhat a TBC gyógyításában

Ausztrál tudósok felfedeztek egy új szert, amely nem fertőző szakaszában gyógyíthatja a tuberkulózist. Ha bebizonyosodik, hogy a szer hatásos, az az elmúlt ötven év első nagy áttörése lenne a tbc gyógyításában.

Nick West bakteriológus elmondta, hogy egy fehérjét vizsgáltak, amely a tuberkulózis baktériumának túléléséhez szükséges, és úgy tűnik, hogy sikerült kifejleszteni egy olyan szert, ami gátolja ezt a fehérjét.

A jelenleg használt antibiotikumokat csak akkor lehet alkalmazni, amikor a korábban alvó baktérium már aktiválódott.

Becslések szerint a világ népességének harmada, mintegy két milliárd ember fertőzött tuberkulózissal, a betegség a leggyorsabban Délkelet-Ázsiában terjed, és egyre gyakoribb a gyógyszereknek ellenálló baktériumtörzs is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×