eur:
389.41
usd:
363.29
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tesztrepülést hajtott végre az első magánűrhajó

Sikeres tesztrepülést hajtott végre Kaliforniában a Virgin Galactic szuborbitális űrrepülőgépe, amely a tervek szerint legkésőbb 2012-ben űrturistákkal a fedélzetén első magánűrhajóként hagyhatja el a Föld légkörét.

A SpaceShipTwo típusú gépet, amely a világűrbe tett rövid utazásokra alkalmas, Richard Branson brit milliárdos, a cég alapítója decemberben mutatta be. A szerkezetet egy hordozórepülő viszi fel egészen 15 kilométeres magasságig. Az Enterprise ott leválik, majd saját rakétái segítségével jut 110 kilométerre a Föld felszínétől. Az utasok csupán pár percet töltenek a súlytalanság állapotában a világűrben. A magánűrhajóra már több mint háromszázan foglaltak jegyet és fizettek előleget.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×