INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Az évtized tíz legfontosabb felfedezése

Infostart / InfoRádió
2010 első napjai a visszatekintés jegyében telnek: a Discovery News, amely 2008 óta a tudományos világ vezető hírszolgáltatója, az elmúlt 10 év legjelentősebb tudományos híreit rangsorolja.

A Discovery News szerkesztősége annak alapján állította össze top 10-es listáját, hogy mely felfedezések gyakorolták a legnagyobb hatást életünkre és világról alkotott ismereteinkre.

Harmadik helyre a víz felfedezését sorolták a Marson, amely magában foglalja azt a lehetőséget, hogy más bolygókon is lehet élet. Második lett az emberi géntérkép megalkotása és ennek várható hatása önmagunk és más élőlények megismerésére, míg a legfontosabb felfedezés a szerkesztők szerint a gleccserek olvadásáról szóló hír: ez a jelenség mutatott rá ugyanis arra, hogy Földünk gyorsabban melegszik, mint azt korábban gondoltuk.

"Az elmúlt évtizedben óriási eredményeket értünk el a tudomány és a technológia területén. Hihetetlen felfedezéseket tettünk saját bolygónkról és azon is túl. Ezeket mutatjuk most be a top 10 felfedezések listájában" - magyarázza Lori Cuthber, a Discovery News főszerkesztője.

"Az új eredmények hatása valójában a következő években válik majd igazán érzékelhetővé. Természetesen a mi munkánk sem ér véget: ezentúl is a ránk jellemző magas színvonalon és kellő részletességgel tudósítunk majd a tudomány és technológia területén elért jelentős eredményekről" - tette hozzá.

A Discovery News weblapja folyamatosan beszámol a mindennapi életünkre hatással bíró tudományos hírekről, érdekességekről, a megújuló energia és az orvostudomány legújabb eredményeiről, vívmányairól.

Az évtized top 10 felfedezésének listáját több különböző témakörben külön is elkészítették a szerkesztők (föld, űr, technika, állatvilág), ahogy az a discoverynews.com/top10 weboldalon is olvasható.

A címlapról ajánljuk