eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Franciaország újinfluenza vakcinát ad el

Több millió adag új influenza elleni oltóanyag eladását tervezi a francia kormány, miután túl soknak bizonyult a korábban megrendelt mennyiség.

A francia egészségügyi minisztérium vasárnapi közleménye szerint a tárca 94 millió adag vakcinát vásárolt 869 millió euró értékben, arra számítva, hogy a hatásos védekezés céljából két oltásra lesz szükség.

Az orvosok jelenlegi álláspontja szerint azonban egy oltás is elegendő, ami miatt a 65 milliós országban - ahol eddig 5 millióan oltatták be magukat - jelentős többlet halmozódott fel,.

A minisztérium közlése szerint 300 ezer adag oltóanyagot már eladtak Katarnak, és két milliót szállítanak Egyiptomnak. Tárgyalásban vannak más országokkal is, például Ukrajnával és Mexikóval.

A Le Parisen értesülése szerint Franciaország az eredeti, 6,25-10 euró közötti áron adja tovább a vakcinát. A kormány a Sanofi-Pasteur, a GlaxoSmithKline, a Novartis és a Baxter International gyógyszergyártól vette az oltóanyagot.

A H1N1 vírus miatt a december 29-i állapot szerint 198-an haltak meg Franciaországban, az elmúlt hetekben azonban a korábbihoz képest lényegesen csökkent az új megbetegedések száma.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×