eur:
389.21
usd:
361.44
bux:
67947.84
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A csontritkulás elleni szerek csökkentik a mellrák kockázatát

Egyharmaddal kisebb valószínűséggel diagnosztizáltak mellrákot egy követéses vizsgálat hét éve alatt azoknál a nőknél, akik kezdettől fogva csontritkulás elleni tablettát - közölték amerikai kutatók.

Az eredmény önmagában nem bizonyítja, hogy ezek a szerek megelőzhetik a rákot, erre részletesebb vizsgálatok adhatnak választ a következő egy-két évben. A kutatók javaslata szerint addig a nők csak oszteoporózis ellen szedjék ezeket a hatóanyagokat.

A csontsűrűséget erősítő biszfoszfonát tartalmú szerek hatását már egészséges nőknél is vizsgálják. "Úgy tűnik, náluk is van védőhatása" - mondta el Peter Ravdin, a San Antonio-i Texas Egyetem egészségtudományi központjának munkatársa.

Az Amerikai Rákkutató Társaság konferenciáján ismertetett megállapításokat a Women's Health Initiative elnevezésű, 151 ezer nőre kiterjedt felmérés adataiból vonták le.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×