eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Íme a módszer, amellyel megjósolható a kopaszság

Nem érdemes kisebb vagyonokat költeni kopaszodás elleni szerekre: úgyis a gének döntik el, hogy kihullik-e a haj - mondja annak a cégnek a vezetője, amely új módszert dolgozott ki a tarrá válás megjóslására.

Interneten megrendelhető az a készlet, amelynek segítségével megállapítható, hogy ki hajlamos a kopaszodásra, és ki nem.

Azok a férfiak, akik kíváncsiak arra, hogy genetikailag hajlamosak-e a 40 éves koruk előtti kopaszodásra, 149 dollárért (26 ezer forintért) meg kell vásárolniuk a készletet, kenetet kell venniük a szájukból, majd a csomagot beküldeniük HairDX nevű cég laboratóriumába.

A biotechnológiai vállalat munkatársai elemzik a DNS-mintát: az X-kromoszómának olyan variációját keresik, amely 95,1 és 98,1 százalék közötti biztonsággal mutatja, hogy az illető hajlamos-e kopaszodás bizonyos formáira, az alopéciára vagy a foltos kopaszodásra.

A vizsgálat eredményét az érdeklődők a cég honlapján keresztül érhetik el.

A HairDX elnök-vezérigazgatója, Andy Goren elmondta: termékük feleslegessé teszi, hogy a fiatal férfiak éveken át hajhullást megelőző szereket, vagy csodát ígérő hajnövesztőket vásároljanak drága pénzért, hiszen úgyis a génjeik döntik el, mi történik a hajukkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×