eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke

Sikerül-e megállítani az időzített rák-bombát?

2020-ra a jelenlegi harmadával emelkedhet a daganatos betegségben szenvedők száma - figyelmeztet a brit kormány jelentése.

Míg 2001-ben 224 ezren szenvedtek rákos megbetegedésben Nagy-Britanniában, ez a szám 2020-ra közel 300 ezerre emelkedhet a brit kormány becslései szerint.

A megbetegedések feléhez ráadásul olyan okok vezetnek, amelyeket egyszerűen meg lehetne előzni; ilyenek például a dohányzás, a túlzott napozás és a túlsúlyosság.

A szigetországi aggodalmakhoz hozzájárul, hogy ugyan a túlélési esélyek egyre jobbak, de a gyógyulási mérték lassabb, mint a többi európai országban.

Az adatok hatására a brit kormányfő, Gordon Brown és az egészségügyi miniszter ötéves rákellenes programot hirdetett hétfőn. Ennek során a lakosság figyelemfelhívása mellett kiterjesztik és modernizálják a vizsgálatokat.

A brit egészségügyi szolgálat (NHS) azt ígéri, hogy 2008 végére eljutnak oda, hogy 31 napon belül minden daganatos beteg kap sugárkezelést.

Minden, a daganatos betegekkel foglalkozó központot felszerelnek egy digitális mammográfiai műszerrel, amely hatékonyabban kiszűri a mellrákot. Emellett a tervek szerint kiterjesztik a béldaganatok szűrővizsgálatát.

A kormány emellett megfontolja, hogy betiltja a cigaretta-automatákat, és szigorítja a dohánytermék boltokban való elhelyezésének szabályain.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×