eur:
389.55
usd:
357.83
bux:
73282.13
2024. július 22. hétfő Magdolna

Nem javult a magyar diákok teljesítménye

A három évvel ezelőttihez hasonló eredményeket értek el a magyar diákok a nemzetközi PISA vizsgálaton.

Az oktatási tárca tájékoztatása szerint harminc ország közül a magyar tanulók természettudományi területen a 13-17., szövegértésben a 17-22., matematikából pedig a 18-23. helyet szerezték meg. A felmérésben 57 ország összesen 400 ezer 15 éves diákja vett részt.

A nemzetközi programban nemcsak a szűken vett tantárgyi anyag ismeretére voltak kíváncsiak, hanem az általános tájékozottságra is; egyebek között arra, hogy mennyit tudnak a diákok a klímaváltozásról, a génmódosított terményekről vagy a testmozgás fontosságáról.

Csapó Benő egyetemi tanár szerint a felmérés legfontosabb üzenete, hogy stagnál az oktatási rendszer, Arató Gergely oktatási államtitkár pedig úgy vélte: hosszabb időre van szükség ahhoz, hogy a fejlesztések eredményei a PISA-felmérésben is látszódjanak.

A vizsgálatban a finn 15 évesek voltak a legjobbak a természettudományos ismeretek terén, a szövegértelmezésnél a dél-koreaiak, matematikában pedig a tajvaniak végeztek az élen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

Szakértő: Joe Biden magától nem lépett volna vissza, személyes okok miatt is ragaszkodhatott a hatalomhoz

A Demokrata Párton belül továbbra is nagy befolyással rendelkező Barack Obama támogatásának elvesztése miatt kényszerülhetett visszalépésre a jelenlegi amerikai elnök – mondta az InfoRádióban Farkas-Bede Katalin. A Budapesti Corvinus Egyetem docense arról is beszélt, hogy Amerikában legutóbb a XIX. században volt olyan, hogy egy elnök valamiképpen elvesztette pártja támogatását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×