Infostart.hu
eur:
385.61
usd:
328.03
bux:
109761.83
2025. december 16. kedd Aletta, Etelka

Egészségesebb az eper alkohollal?

Az eper egészségesebb, ha koktéllal fogyasztják - derült ki egy kutatásból.

A friss eperben lévő anyagok segítik a rák, a szívbetegségek és a köszvény megelőzését, de még hatásosabbak, ha a gyümölcsöt alkohollal fogyasztják, állítják thaiföldi és amerikai kutatók.

Ekkor ugyanis a gyümölcsben található antioxidánsok jótékony hatása a harmadával megnő.

Az epret a koktélok közül leginkább a daiquriben fogyasztják, amelyet rumból, lime- vagy citromléből, eperlikőrből és cukorból kevernek.

Az alkohol egyébként minden nyári bogyós gyümölcs, például a szeder jótékony hatását is növeli.

A mérleg azonban összességében nem pozitív, ha figyelembe vesszük a túlzott alkoholfogyasztás ártalmait - figyelmeztetnek más táplálkozási szakértők.

Címlapról ajánljuk
Elemző: jó vétel volna a szerbiai finomító, a Mol pedig megfelelő szereplő lenne az üzlethez

Elemző: jó vétel volna a szerbiai finomító, a Mol pedig megfelelő szereplő lenne az üzlethez

Szigethy-Ambrus Nikoletta, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzője az InfoRádióban elmondta, hogy bár a versenytársak és az ár sem megismerhető a Lukoil szerbiai távozásakor, de maga a csomag, amelyhez a vevő déli szomszédunknál hozzájuthat, további piacokhoz is kaput nyithat, túl azon, hogy Szerbia kőolaj-ellátási jogát megszerezné.

Döntött az EU: kiderült, mi lesz a benzines és dízel autókkal 2035 után

Stéphane Séjourné iparpolitikáért felelős uniós biztos hangsúlyozta: az EU klímacéljai változatlanok maradnak. Mint mondta, az Európai Bizottság „pragmatikus, mégis a klímacélokkal összhangban álló megközelítést” választott, amely egyúttal „életmentő” lehet az európai autóipar számára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.17. szerda, 18:00
Magyarics Tamás
külpolitikai szakértő, az Eötvös Loránd Tudományegyetem emeritus professzora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×