eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A klímaváltozás miatt fokozódnak az egyenlőtlenségek

A kiszivárgott hírek szerint a meglévő egyenlőtlenségek fokozódása a világméretű klímaváltozás legsúlyosabb következménye. A világ vezető szakemberei a több ezer tudós öt éves munkája alapján készült dokumentumról tárgyalnak Brüsszelben.

A klímaszakértők nemzetközi csoportjának a Föld éghajlatváltozásáról készített átfogó jelentése szerint a klímaváltozás elsősorban az elmaradott régiókat érinti.

2080-ra - a szakemberek szerint - 1 milliárd 200 millió ember szenved majd vízhiánytól, a szárazságok miatt Afrikában és Ázsiában csökken majd a mezőgazdasági termelés, ami tömeges migrációt eredményezhet.

A tengerek és óceánok partjain élőket ezzel ellentétben az olvadás miatti vízszintemelkedés fenyegeti; ez a szakemberek szerint 2100-ig 20-60 centiméter lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×