eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Az autók okozzák a városi árvizeket

Egy új jelentés szerint közvetve az egyre több autó okozza a nagyvárosokban előforduló "árvizeket", amikor a csatornák nem képesek elvezetni a rövid idő alatt lehulló nagy mennyiségű esőt.

A brit Royal Commission on Environmental Pollution városi környezetről készített tanulmánya szerint az egyre több autó maga után vonja az egyre több utat és parkolót, a betonnal és aszfalttal burkolt felületek azonban nem képesek magukba szívni a vizet, és a szennyezés is megülepedik rajtuk.

Egy nagyobb esőnél a csatornák egyébként sem mindig képesek elvezetni a vizet, akkor pedig még kevésbé, ha a szemét miatt még eldugulnak.

A dokumentum szerint a brit kormány nem veszi figyelembe a tervezésnél ezt az összetett hatásmechanizmust, pedig a britek 80 százaléka városokban él.

"Csodálkozunk, hogy a kormányzatnak még mindig nincs egy átfogó városkörnyezeti stratégiája, amely összefüggéseiben vizsgálja az emberek egészségét, jóllétét, a környezetet, a közlekedést, és nem törekszik a problémák orvoslására" - jelentette ki Sir John Lawton, a bizottság elnöke.

A tudós hozzátette: több helyen vannak jó kezdeményezések, nincs azonban elég, és nagyon lassan történnek meg.

A szakember üdvözölte az építési engedélyek kiadásának szigorítását, felhívta azonban a figyelmet arra, hogy a gyakorlatban ez sokszor nem látszik, és ismét egyre nagyobb a városi szennyezés, egyebek mellett az egyre több autó miatt.

Sir John Lawton szerint félő továbbá, hogy a kormány nem lép fel hatékonyan a délkelet-angliai nagyarányú házépítések ellen, amelynél nem veszik figyelembe a vízellátási és a közlekedési problémákat.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×