eur:
393.7
usd:
369.37
bux:
65637.23
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Kibernetikus rovarhadsereget tervez a Pentagon

Távirányítható kibernetikus rovarhadsereget szeretnének létrehozni az amerikai Pentagon védelmi tudósai robbanóanyagok "kiszagolásához" és különböző érzékelők eredményeinek továbbításához. A BBC által megkérdezett tudósok szerint az ötletnek nem túl sok realitása van.

Az amerikai hadsereg technológiai fölényének megtartásáért felelős kutatóügynökség, a Defence Advance Research Projects Agency, ismertebb nevén Darpa tervének alap ötlete szerint a rovarokkba még báb állapotukban mikro-rendszereket helyeznének el, amelyeket így integrálni tudnak. Ezek segítségével lehetne később irányítani őket.

A Darpa már ajánlatot is kért a rovar-projektre az érdeklődőktől. A BBC által megkérdezett tudósok, bár volt, aki látott fantáziát az ötletben, általában kétkedve fogadták az amerikai tervet.

A Darpa egyszer már kísérletezett méhekkel és darazsakkal, amelyek képesek lettek volna kiszagolni különböző robbanóanyagokat, ám terveiket akkor keresztbe húzta a természet: a rovarok egyszerűen elrepültek élelmet keresni és párzani.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×