eur:
394.44
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

A sok tévénézés mégsem okoz viselkedési problémákat?

Korábbi feltételezésekkel szemben úgy tűnik, mégsem vezet viselkedési problémákhoz, ha egy gyerek túl sokat néz tévét - jelentették be amerikai kutatók.

Ha van is összefüggés a két dolog között, az maximum az lehet, hogy a hiperaktív gyerekeket kifáradt szüleik többet engedik tévézni, mivel addig is nyugtuk van - állítják a Texas Tech Egyetem kutatói.

Az amerikai tudósok egy 5 ezer gyerekre kiterjedő kétéves felmérés eredményeit elemezték ki. A kutatók arra keresték a választ: befolyásolják-e az óvodás korban jellemző tévézési szokások a figyelemhiányos hiperaktivitás (ADHD) kialakulását az általános iskola első osztályában.

Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia lapjában megjelent tanulmány szerint a kutatás nem talált összefüggést a kettő között.

A mostani vizsgálat eredményei ellentmondnak egy 2004-es kutatás eredményeinek, amely akkor azt állapította meg, hogy minden tévé előtt eltöltött óra 1-3 éves kor között 10 százalékkal növelte a figyelemhiányos betegségek későbbi kialakulását.

Az új tanulmány azonban rámutat arra a tényre, hogy bár korábban máshogy hívták, a figyelemhiányos hiperaktivitás már azelőtt is előfordult, hogy létezett volna televízió.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×