eur:
394.16
usd:
365.34
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az aranyérmes Lőrincz Tamás a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. augusztus 3-án.
Nyitókép: Az aranyérmes Lőrincz Tamás a férfi kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos kategóriájának eredményhirdetésén. MTI/Illyés Tibor

Még egy magyar birkózómeglepetés jöhet Tokióban az alelnök szerint

A Lőrincz testvérek arany- és ezüstérmével a magyar birkózás már felülteljesítette az olimpiai elvárásokat – mondta az InfoRádiónak Tokióban Bacsa Péter, a magyar szövetség ügyvezető alelnöke.

"Lőrincz Tamás feltette az i-re a pontot, gyönyörű, csodálatos pályafutását zárta olimpiai aranyéremmel. Ha valaki a birkózás világában megérdemelte, hogy olimpiai, világ- és Európa-bajnokként vonuljon vissza, az Tamás. Neki ez harmincöt évesen adatott meg, ki kellett várnia ezt a plusz évet, de soha rosszabbat, azt gondolom, gyönyörű pályafutás zárult le így" – fogalmazott Lőrincz Tamás birkózó olimpiai aranyérme kapcsán Bacsa Péter, a Magyar Birkózó Szövetség ügyvezető alelnöke.

A magyar sportoló letisztult, türelmes birkózást nyújtott, minden mérkőzésen azt mutatta, amit kellett – a sportvezető szerint lehet, hogy máskor látványosabb mérkőzéseket vívott volna, de most ez kellett ahhoz, hogy diadalt arasson.

Elégtételt adott Tokió

Bacsa Péter szerint Lőrincz Viktor is biztosan tudja majd sikerként értékelni ezüstérmét, hiszen ukrán ellenfele súlycsoportjában nagyon kiemelkedő versenyző, akit Rióban is csak bírói hiba révén tudtak legyőzni.

"Visszaadta a sors az ukránnak a tőle Rióban elvett aranyérmet, és ne felejtsük el, hogy Viktornak is volt elégtétel, hiszen visszavágott annak a németnek, aki ott megverte.

A sors igazságot osztott, ezt szerintem ő is fel fogja fogni elég hamar, testvére aranyérem pedig megédesíti a tokiói emlékeket.

Egy-két nap, és ő is mosolyogni fog, és örülni ennek az ezüstéremnek" – tette hozzá.

Akár még egy olimpia is jöhet

Lőrincz Viktor is elmúlt már harmincéves, de a sportvezető szerint a következő, a koronavírus miatt csak hároméves felkészülési időszakra akár lendületet is adhat neki a mostani siker. Szőke Alex és Korpási Bálint teljesítménye kapcsán elmondta: Szőkének nagyon közel volt az érem, de kicsit eltaktikázta a versenyzést, viszont még csak 21 éves, van ideje javítani, követheti Lőrincz Tamás példáját, aki szintén 21 évesen debütált olimpián. Korpási Bálint óriási fogyás után próbálta megkoronázni 35 évesen pályafutását az olimpián, de taktikai vereséget szenvedett.

Még meglepetés is érkezhet

Szabadfogásban még Muszakajev Iszmail versenyzik a birkózók közül magyar színekben az olimpián: Bacsa szerint szabadfogásban a legkiszámíthatatlanabb súlycsoportban indul, ahol tíz esélyes is van.

"Olyan a birkózása, hogy bármi lehet, ki is kaphat a kilenc versenyző bármelyikétől, de örömöt is okozhat nekünk.

Ezzel a két éremmel én elégedett vagyok.

Ami az ő révén jöhet, az csak hab lehet a tortán" – summázta a Magyar Birkózó Szövetség ügyvezető alelnöke.

Az olimpia kapcsán versenyigazgatóként elmondta: japános precizitással rendezik, bár azt sajnálja, hogy nem tízezres közönség előtt élték meg a magyar sportolók életük legnagyobb napjait. Afölötti örömét is kifejezte, hogy Rióval ellentétben itt kiegyensúlyozott, konzisztens a bíráskodás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×