eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az ezüstérmes Csipes Tamara a női kajak egyesek 500 méteres versenyének döntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 5-én. Az előtérben a negyedik helyezett Kozák Danuta.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Csipes Tamara: ez volt életem legnagyobb lehetősége

A kajakozó most megmutatta, hogy ő is "ér annyit."

Elégedett volt a kajak egyesek 500 méteres döntőjében szerzett ezüstéremmel a 31 éves magyar versenyző. A győztes új-zélandi Lisa Carringtont nem volt esélye megszorítani, de a második helyet biztosan tartotta meg.

„Rengeteg munkám van ebben az ezüstéremben, főleg amióta a kislányom megszületett. Annyira örülök, hogy kaphattam egy lehetőséget azzal, hogy két egység indulhatott.

Még sosem tudtam megmutatni, hogy mit tudok nyár végén, nem pedig tavasszal.

Úgy voltam vele, hogy ez életem legnagyobb lehetősége, és ha ezt elszúrom, akkor tényleg egy totális idióta vagyok.”

Csipes Tamara mindent beleadott a döntő alatt.

„Ebben benne van a szívem.

Volt olyan, amikor nem volt benne a szívem, a lelkem, voltak olyan időszakok, amikor egyáltalán nem érdekelt, de ebben most minden benne volt,

minden, amit lehet képzelni, ezért vagyok ennyire boldog.”

Kiemelte, hogy nagy lökést adott neki, hogy országonként két egység indulhatott – és ezúttal meg is előzte Kozák Danutát.

„Három olyan magyar lány van, aki ebben a számban többször állt dobogón. Nem egyszerű mentálisan kezelni az, hogy van egy ötszörös olimpiai bajnok, akivel felnőttem, 18 éves korom óta együtt versenyzek, de mindig mögötte végzek. Ha én a második vagyok, akkor mit érek? De most megkaptam a lehetőséget, hogy én is érek annyit.”

Az elmúlt hónapban önmagához képest is nagyon jól ment, ezért a negyediknél rosszabb helyezést kudarcnak érezte volna.

„Néha mentálisan vannak problémám, el kellett hinnem, hogy sikerülhet. Aztán rosszul rajtoltunk, amitől felment bennem az ideg százra. De azt mondtam magamnak: egy életem, egy halálom, ha kell, akkor ez lesz az utolsó 500-as versenyem, de meg kell csinálni.”

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×