eur:
395.28
usd:
364.72
bux:
65606.82
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nádas Bence és Kopasz Bálint a férfi kajak párosok 1000 méteres versenyének előfutamában a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán  2021. augusztus 4-én. A Nádas Bence, Kopasz Bálint duó megnyerte az előfutamát.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nádas és Kopasz nagyon meggyőzően evezett

Remek evezéssel fölényes győzelmet aratott futamában a Nádas Bence, Kopasz Bálint kettős a kajak kettesek 1000 méteres távján. A Béke Kornél, Varga Ádám kettős a reményfutamba kényszerült.

A Nádas, Kopasz kettős 250 méterig nagy harcot vívott a cseh Josef Dostal (riói ezüstérmes e távon), Radek Slouf kettőssel, 500-nál és 760 méternél is még „csak”kis különbséggel vezettek, aztán több mint egy hajóhossznyit vertek legnagyobb riválisukra.

„Nem gondolkodtam azon, hogy milyen nagy dolgot vittem véghez tegnap, arra gondoltam, hogy párosban is szeretnénk jó eredményt elérni Bencével. Igaz, jó néhány olyan páros van a mezőnyben, amely már évek óta együtt készül és remek eredményekkel büszkélkedhet. Ezzel együtt bizakodó vagyok, jó formát mutattunk az első pályánkon" - nyilatkozott a K-1 1000 méter friss aranyérmese.

Nádas azt mondta: őt doppingolja, hogy Kopasz zseniális versenyzéssel olimpiai bajnok lett.

"Nem mindenki mondhatja el magáról, hogy olimpiai bajnokkal megy K-2 1000 méteren. Tegnap délután a sikere után még kimentünk közösen edzeni, hogy még jobban összecsiszoljuk a párosunkat. Ma 750 méterig egy nagyon jó utazósebességgel tudtunk menni, aztán Bálint szólt, hogy engedjünk ki, mert magabiztosan vezetünk" - fogalmazott a szegedi kajakos.

A Béke Kornél, Varga Ádám kettős a táv elején lemaradt spanyol, kínai és orosz ellenfelével szemben, ötszáznál pedig már fel is adta a harcot, kényelmesen célba evezett, beletörődve abba, hogy majd a reményfutamban is evezni kell.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Hitelesség és transzparencia: itt a sorrend, ezek a hazai tőzsdei cégek működnek a leginkább átláthatóan

Hitelesség és transzparencia: itt a sorrend, ezek a hazai tőzsdei cégek működnek a leginkább átláthatóan

Mennyire transzparensek a hazai tőzsdei vállalatok? Elég részletes a gyorsjelentés? Minden szükséges információt tartalmaznak a közzétételek? Jól végzik a dolgukat a befektetői kapcsolattartók? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a Portfolio éves rendszerességgel elkészülő transzparencia-felmérésében, amelynek során a cégeket szorosan követő hazai portfóliómenedzserek és elemzők értékelhetik a vállalatokat. Mutatjuk, hogy szerepeltek idén a legnagyobb magyar tőzsdei vállalatok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×