eur:
394.53
usd:
363.13
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
TOKYO, JAPAN - AUGUST 1, 2021: Frances Mourad Aliev (R) stands in front of a cameraman after being disqualified for headbutting Team GBs Frazer Clarke (not pictured) in a mens super heavyweight (+91kg) quarterfinal boxing bout at Kokugikan Arena during the 2020 Summer Olympic Games. Frazer was announced the winner. Valery Sharifulin/TASS (Photo by Valery Sharifulin\TASS via Getty Images)
Nyitókép: Valery Sharifulin/TASS/Getty Images

Újravívná negyeddöntőjét a leléptetett francia bokszoló

Negyeddöntőjének újrajátszásáért nyújtott be keresetet a Nemzetközi sportdöntőbírósághoz (CAS) Mourad Aliev francia ökölvívó, aki egyórás ülősztrájkot tartott azután, hogy a bíró fejelés miatt leléptette a tokiói olimpián.

A szupernehézsúlyú Mourad Alievet vasárnap diszkvalifikálták, mert a mérkőzésvezető szerint szándékosan lefejelte ellenfelét. A moszkvai születésű sportoló dühében kiköpte és elrúgta fogvédőjét, sértő gesztusokat tett, majd megrázta és megütötte a televíziós kamerát. Ezután tiltakozásul egyórás ülősztrájkot tartott.

Ellenfele, a brit Frazer Clarke a döntés értelmében négy másodperccel a második menet előtt nyerte meg a negyeddöntőt.

A CAS szerint Mourad Aliev, a Francia Ökölvívó Szövetség, valamint a Francia Olimpiai Bizottság kérte a kizárás megsemmisítését, illetve a mérkőzés megismétlését a második menet elejétől, más mérkőzésvezetővel és pontozóbírákkal.

A döntnökök hétfőn tanácskoztak az ügyben, és - a hivatalos megfogalmazás alapján - "a lehető leghamarabb" kihirdetik álláspontjukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×