eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Mihályvári-Farkas Viktória a női 1500 méteres gyorsúszás előfutama után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 26-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Mindkét magyar közel volt, de lemaradt a döntőről 1500 méter gyorson

Késely Ajna összesítésben a 9., Mihályvári-Farkas Viktória pedig a 12. helyen végzett, ezzel nem jutottak tovább 1500 méter gyorson a tokiói olimpia úszóversenyeinek hétfői előfutamaiból.

A 2019-es kvangdzsui világbajnokságon hatodik Késely az utolsó futamban szerepelt - többek között a címvédő amerikai Katie Ledeckyvel -, és 1400 méterig a negyedik pozícióban tempózott, azonban az utolsó 100-on megelőzte őt az ausztrál Kiah Melverton, s ezen úszott el a finálés szereplés, ugyanis éppen mögötte lett kilencedik a 15:59.80 perces idejével.

"Bizakodó vagyok, hogy a 400-as búcsú után lelkileg össze tudtam szedni magam. Nehéz év van mögöttem, másfél-két hónapja olyan gödörben voltam, hogy nem tudtam ki tudok-e jönni belőle. Összességében jó 1500 volt, rég úsztam 16 percen belül" - mondta a Kőbánya SC 19 éves versenyzője, aki látta, hogy az ausztrállal van nagy versenyben és azt is sejtette, hogy ezen múlhat a döntő. Hozzátette,

talán nem is baj, hogy mostani főszáma, a 800, valamint a váltófutamok előtt nem kell még egy 1500 métert úsznia.

A Ferencváros 17 éves tehetsége, a 400 méter vegyesen hatodik Mihályvári-Farkas elégedett lehet, hiszen egyéni legjobbját (16:14.12) közel 12 másodperccel megjavítva, 16:02.26 perces idővel nyerte futamát.

Nyilatkozatában arra utalva, hogy gyengébb futamba sorolták a valós tudásánál, és nagy fölénnyel nyerte a futamát, elmondta: egyedül úszni mindig nehéz. "Az az igazság, hogy nagyon sok versenyen úszom egyedül, de nagyon nehéz ezt megszokni. Az első ötszáz méter jó volt, azután 1000 méterig senkit sem láttam, a végén már a 6-os pálya alatt lévő kamerával versenyeztem, de mindig ő volt a gyorsabb... Az elején nagyon könnyednek éreztem az úszást, utána váltottam egy erősebb iramot, de az utolsó 500 méteren a szeretteim, az edzőm és a magyarok tartották bennem a lelket."

Hozzátette: megértette, hogy nem serdülőkorban kell jól úszni, hanem fiatal felnőttként.

"Nekem nagyon jókor jött a covidos év, elmaradt az utolsó ifi évem, de fel tudtam készülni a felnőtt időszakra, be akartam robbanni.

Elmaradt az olimpia, így lett egy plusz évem felkészülni rá, és meghozta az eredményét az a nagyon sok munka, amit belefektettem" – fejtette ki.

Mindezzel együtt nagyon örül az egyéni csúcsnak, de sajnálja, hogy nincs tizenhat perc alatt.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×