eur:
389.62
usd:
364.33
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Az ezüstérmes Siklósi Gergely a férfi párbajtőrözők egyéni versenyének eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Siklósi Gergely: első bálozóként ez jó kezdet

Csak pár másodpercig volt csalódott a 23 éves magyar párbajtőröző az olimpiai döntő elveszítése után.

Siklósi Gergely egész vasárnap higgadtan és magabiztosan vívott az olimpián. Az első körben a kínai Dongot győzte le, aztán a marokkói Elkord következett, az az asszó szoros volt végig, de Siklósi meg tudta lepni ellenfelét a végét. Jöhetett a címvédő koreai Park, és a bosszú Imre Géza riói döntőjéért, a 15-12-es siker pedig már elődöntőt ért. A négy között az olasz Santarelli sem jelentett akadályt, tőle is az utolsó harmadban lépett el.

A fináléban a francia Romain Cannone ellen viszont csak egyszer, 6-5-nél vezetett. Az ellenfél ihletett formában vívott egész nap, ez kitartott a fináléra is, többször is meglepte Siklósit, és végül 15-10-re győzött.

A Honvéd 23 éves sportolója azt mondta, csak 2-3 másodpercig volt csalódott.

„Nem jó érzés kikapni, de maga a verseny jó volt. Az utolsó asszóban hibáztam, de az ellenfelem nagyon jól vívott. Számítottam arra, hogy nehéz lesz – ilyen a sport. Szép lett volna, ha vb arany után olimpiai aranyat is nyerek, de így marad motiváció és nyomhatjuk tovább.”

Az Infostart kérdésére kiemelte: fehéraranynak fogja fel a mostani ezüstöt, ahogy Imre Géza is ezt mondta 2016-ban az elveszített döntő után.

„Első olimpia, első bálozó vagyok. Azt mondom, ez egy jó kezdet” – nyilatkozta.

A döntő elején a pár perces csúszás nem zavarta meg, és nem izgult élete első olimpiai fináléjában.

„Olyan, mintha Tatán vívtunk volna egy 15-ös asszót. Nyilván nagyobb a körítés, de lehet, hogy Tatán is ugyanez lett volna.

El tudom engedni a körülményeket, ugyanúgy vívok Tatán is, mint itt, csak eredményesebben, mert Tatán ki szoktam néha kapni”

– nyilatkozta mosolyogva.

A világranglista vezetője elárulta, hogy előzetesen mestere, Dancsházy-Nagy Tamás elfogadta volna az ezüstöt.

„Először szomorú volt, hiszen mindenki idealizálta az aranyat. Tudtam, hogy arany vagy ezüst lesz, és megtettem mindent a páston. Most, amikor kimentünk az eredményhirdetésre, megkérdeztem, hogy aláírta volna-e, és azt mondta, igen. Én jobban teljesítettem az első olimpiámon, mint Szilágyi Áron.

Most a következő olimpia rövid időn belül van, és nemcsak egyéniben, hanem csapatban is ott szeretnék lenni. Jön egy kis pihenés és elkezdünk építkezni Párizsra.”

Bement hozzá az öltözőbe Kulcsár Krisztián MOB-elnök, korábbi párbajtőröző, aki megdicsérte és már el is kezdtek szakmázni.

Ahogy Cannone most viszonylag ismeretlenül győzött, úgy lett Siklósi is világbajnok két évvel ezelőtt.

„Ha ismered a személyiségét, akkor látszott a szemében, hogy előbb-utóbb oda fog érni. Örültem volna, ha még nem ér oda. Ismertem már pár éve, és mindig így vívott, kivételes napot fogott ki, olyat, mint én a vb-n.”

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×