eur:
395.1
usd:
371
bux:
65141.96
2024. április 19. péntek Emma
Siklósi Gergely (j) és a francia Romain Cannone a férfi párbajtőrözők egyéni versenyének döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én. A pályafutása első olimpiáján szereplő Siklósi Gergely ezüstérmet szerzett.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Siklósi Gergely ezüstérmes az olimpián

A magyar párbajtőröző 15-10-re kikapott a francia Romain Cannone-tól a tokiói olimpia döntőjében.

Technikai gond miatt pár perces késéssel kezdődött a döntő, az órával akadt probléma. A finálé előtt nyugodt Siklósi Gergely is fel-le járkált a páston, de a francia Cannone is idegesnek tűnt a közjátéktól.

Óvatosan kezdtek a felek, az első tust bő fél perc után a francia vitte be, majd előugrással is talált. Aztán gyorsan szépített Siklósi, miután okosan kivárt. Egy együttes találat után újra a francia érte el a magyart, de egy hosszú asszó végén megint Siklósi érezte a jobban az ütemet, majd egyenlíteni is tudott – 4-4-gyel ért véget az első felvonás.

Siklósi volt kezdeményezőbb, de a francia is elérte, így maradt a döntetlen, aztán viszont a magyar vb-győztes volt pontosabb, majd Cannone fordított. Hátrányban próbálkozott Siklósi, de ellenfele visszaszúrásai jól ültek, 12-8-ra elhúzott a rivális. Lábra is talált Canonne, 14-9-cel zárult a második harmad.

Egy tust még bevitt Siklósi, de a nagy fordítási kísérlet nem tartott tovább, Cannone a következő akcióval eldöntötte az arany sorsát.

Ez a magyar küldöttség második érme Tokióban, szombaton a kardozó Szilágyi Áron győzött.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×