eur:
395.68
usd:
366.59
bux:
65688.77
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A győztes Liu Shaoangot (háttal) köszöntik, jobbról Csang Csing Lina vezetőedző (j2) és Liu Shaolin Sándor (k), Liu Shaoang testvére a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének döntője után a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 13-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Megszólalt Liuék edzője: "kevés olyan alázatos ember van, mint Liu Shaoang"

Csang Csing Lina szerint a téli olimpiák történetének első egyéni olimpiai bajnoka után annak bátyja lesz a második - 2026-ban, Milánóban.

A Nemzeti Sportnak nagyinterjút adó Csang Csing - közismert nevén: Lina - elégedett a pekingi téli olimpia magyar short trackes szereplésével, a kínai edző szárnyai alatt 3 érem, 1 arany és 2 bronz termett rövid pályás gyorskorcsolyázóinktól.

"Nagyjából ezt vártam" - értékelt az edző. "Az olimpián egyáltalán nem könnyű megtartani a korábban kivívott helyedet, nem egyszerű ugyanazokat az eredményeket hozni, mint más világversenyeken, és az is okozhat nehézséget, hogy két hétig tart" - fejtegette. Szerinte a vegyes váltó nyitónapi bronzérme alapozta meg a későbbi sikereket.

A férfi 1000 méteres döntőről szólva - amelyen lökdösődés miatt Liu Shaolin Sándort győztesként zárták ki utólag - azt mondta, a versenyző "nagyszerűen futott egész nap", de "a harag, a düh hasztalan érzés, ráadásul nem változtat az eredményen".

"Én sokkal jobban aggódtam Shaolin miatt, mert nem tudtam, mekkora rombolást vitt véghez benne döntés, és azt sem, hogy a történteknek milyen hatásuk lesz a későbbiekre. Ő általában lerázza a válláról a terhet, a legnehezebb helyzetekben is képes arra koncentrálni, hogy a legjobb legyen, de

az olimpiát Kínában rendezik, a lelátón ülnek kínaiak is, akiknek egy része ugyan szurkol neki, ám a kizárásával mégiscsak a hazaiak versenyzője nyerte meg az aranyérmet"

- tisztázta Lina, aki a Shaolin kizárása miatti Shaoang-bronzot "csodálatos teljesítménynek" nevezte.

Szerinte lehet, hogy vissza kellett volna léptetni Liu Shalon Sándort az 1500 méteres küzdelmektől, hogy maradjon megfelelő ereje az 500 méteres küzdelmekhez, amelyek során végül Liu Shaoang aranyérmet szerzett.

A kisebbik Liu fivér 8 éves volt még csak, amikor Lina megismerte, így emlékszik rá:

"Ő volt az a kisember, aki egyszerűen csak szeretett korcsolyázni, később már keményen edzeni is. Istenem, milyen gyorsan felnőttek...!

Ádó nagyon sokat változott, az a sportoló, aki rengeteget dolgozik, hiszen ha már felért a csúcsra, ott is akar maradni. Kevés ennyire alázatos és különleges embert találni a világban – van egy másik is mellette, Shaolin. Hihetetlenül büszke vagyok rájuk."

Szerinte ha valaki látná őket az edzéseken, lehet, hogy el sem hinné, pedig igaz, rengeteg áldozatot hoznak azért, hogy ott maradjanak a legjobbak között, a legapróbb részletekre is figyelnek, és akár százszor is megismételnek egy mozdulatot, hogy még jobbak legyenek.

Csang Csing Lina biztos benne, négy év múlva Liu Shaolin Sándor is egyéni olimpiai bajnoki címet szerez.

A férfiváltó sikertelenségéről is beszélt még, szerinte is a legfiatalabb, még tapasztalatlan váltótagon, Nógrádi Bencén ment el az esély a címvédésre. Hozzátette: "Nagyon szeretem ezt a fiút, imádtam, amit a felkészülés során láttam tőle: precíz volt, odafigyelt mindenre, dolgozott becsülettel."

Címlapról ajánljuk

Újabb drámai részletek a németországi buszbaleset ügyében

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy mi okozhatta a Lipcse közelében történt buszbalesetet. Az egyik utas szerint a szolgálatban lévő két sofőr baleset idején éles vitát folytatott egymással, ami elterelhette a kormánynál ülő vezető figyelmét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×