eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új elnöke (j) és Vékássy Bálint, a MOB főtitkára a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott edzésén a pekingi téli olimpián, a megnyitóünnepség előtti napon a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Gyulay Zsolt: már most ez a legsikeresebb téli olimpiánk

És még hátra van a rövid pályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenye és a férfi váltó. A MOB-elnök találkozott dél-koreai kollégájával, egyikük sem elégedett a short trackes bíráskodással.

Bár még csak "félidőben" járunk, már most ez minden idők legjobb magyar téli olimpiája, fantasztikus a rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott – jelentette ki Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke.

A sportvezető elmondta: "remekül mentek a fiúk" a szerdai 1500 méteres döntőben is, Liu Shaoang negyedik, testvére, Liu Shaolin Sándor hatodik, míg a korábban kilökött, és a B döntőbe sorolt Krueger John-Henry 11. lett.

"Jót tett az, hogy a versenyzők a hétfői, 1000 méteres döntőben történtek és kizárások után a következő feladatukra összpontosítottak. Van ok a további bizakodásra, hiszen a férfi váltó címvédőként áll majd rajthoz és lesz még az 500 méteres verseny is. De azt már most elmondhatjuk, hogy ez minden idők legjobb magyar téli olimpiai szereplése" - hangsúlyozta Gyulay Zsolt.

Megjegyezte, szerdán este a rövid pályás gyorskorcsolya viadalon

találkozott a Koreai Köztársaság Olimpiai Bizottságának elnökével és főtitkárával.

A magyar és a dél-koreai szervezet, valamint a két ország korcsolyázó szövetsége bírálta a férfi 1000 méteres szám vezetőbíróját, mert szerintük nem volt fair a bíráskodás. Például a célvonalon elsőként áthaladt Liu Shaolin Sándort sárga lappal zárták ki, azaz a teljes mezőny végére sorolták, pedig a felvételek alapján ellene is szabálytalankodtak a házigazda kínaiak a fináléban. Az elődöntőben pedig két dél-koreait zártak ki, így lett a döntőben két magyar mellett három hazai korcsolyázó.

"Sok mindenről beszélgettünk, elmondtuk egymásnak, mi bánt bennünket" – tette hozzá Gyulay.

A magyar delegáció – a rövid pályás gyorskorcsolyázóknak köszönhetően – eddig két bronzérmet szerzett a vegyesváltó és a Liu Shaoang 1000 méteres teljesítménye révén, ezen kívül a szerdai 1500 méteres döntőben Liu Shaoangnak a negyedik, Liu Shaolinnak pedig a hatodik hely jutott.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×