eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Liu Shaolin Sándor (j), a későbbi győztes kínai Zsen Ce-vej (j2) és a későbbi bronzérmes Liu Shaoang (b) a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének döntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én. Liu Shaolin ugyan elsőként haladt át a célvonalon a döntőben, de végül a zsűri két esetben is szabálytalannak látta, sárga lapos büntetéssel zárták ki, azaz a teljes mezőny végére sorolták.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Short track: a két legerősebb számunk jön

Az eddigi két bronzérem és egy-egy negyedik, valamint hatodik hely után is van még keresnivalója a magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatottnak a pekingi téli olimpián Bánhidi Ákos edző-menedzser szerint, mivel hátra van még a csapat két legerősebb száma, a férfi 500 méteres versenye és a férfi váltó.

Bánhidi elmondta, hogy a férfiak változatlanul "borzasztóan erősek" fizikailag és mentálisan is, nem zökkentette ki őket a hétfői 1000 méteres döntőben történtek, szerdán már abban a számban is az érmekért harcoltak, amely nem igazán fekszik nekik.

"A világ legjobb sprintereivel rendelkezünk. Szűk az élmezőny, ráadásul a sportágunkban sok minden megtörténhet, de komoly potenciál van bennünk" - mondta Bánhidi.

Pénteken Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry először az 500 méter selejtezőjében érdekelt - a negyed- és az elődöntőt, valamint a finálét majd vasárnap rendezik -, aztán a férfi váltó elődöntője következik számukra. Négy éve utóbbi számban szerezte meg Magyarország története első téli olimpiai bajnok címét. A staféta fináléját szerdán rendezik.

Az 1000 méteres döntőben első helyről kizárt és a sárga lapos büntetéssel a mezőny legvégére visszasorolt Liu Shaolin a történtek ellenére magabiztos. Reményt keltőnek nevezte, hogy hatodik lett 1500 méteren, azaz a leggyengébb számában, és bízik benne, hogy Pekingben is tud majd aranyérmet szerezni, akárcsak négy éve Phjongcshangban.

"Nincs kitől félnem, átrágtam magam a hétfői eseményeken. Jön a két kedvenc számunk"

- jegyezte meg Liu Shaolin, aki a legrövidebb távon 2016-ban volt már világbajnok.

A "nagy hármas" mellett stafétában Nógrádi Bence és a koronavírus-fertőzése miatt társaihoz csak csütörtökön csatlakozó Varnyú Alex bevethető, utóbbi erőállapota majd Pekingben derül ki. A csütörtöki edzés az egyéni indulóknak opcionális volt.

Pénteken még Jászapáti Petra szerepel 1000 méteren, ő szerdán országos csúcsot futott a selejtezőben.

"Két dolgot látni kell. Először is Petra remek formában van, hetedik volt 500 méteren és bronzérmes lett a vegyesváltóban. Másrészt már a negyeddöntőbe jutásához is országos csúcsra volt szükség. Ő is erős, de az ellenfelek is" - mondta Bánhidi.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×