eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Tóth Zita és Kékesi Márton alpesi sízők viszik a nemzeti zászlót a magyar küldöttség élén a XXIV. téli olimpia nyitóünnepségén a pekingi Nemzeti Stadionban 2022. február 4-én. Tizennégy magyar sportoló indul a versenyeken.
Nyitókép: MTI /Kovács Tamás

Mikaela Shiffrin fő számában is kiesett, Tóth Zita továbbjutott

Az amerikai csillag a negyedik kapuig jutott, a magyar műlesikló viszont befejezte a pályát, így ott lehet a második fordulóban.

Tóth Zita jó teljesítménnyel a 44. helyen zárta a női műlesiklók első futamát és készülhet a másodikra a pekingi téli olimpián, ellentétben a szám egyik legnagyobb favoritjával, az amerikai Mikaela Shiffrinnel, aki óriási meglepetésre kiesett.

A 19 éves magyar versenyző a hétfői óriás-műlesiklásban nem tudta befejezni az első csúszását - Shiffrin akkor is búcsúzott -, ezúttal viszont kiválóan koncentrált, s ugyan kisebb hibákat vétett a lejtőn, de összességében magabiztosan ment végig a pályán, melyen 5.80 másodperccel volt lassabb az élen záró német Lena Dürrnél.

Shiffrin korai búcsúja:

"Nagyon boldog vagyok, szerintem tudok még jobbat is menni. A pálya eleje eléggé jeges, ott jobban kellett figyelni, ezért voltam óvatosabb. Nagyszerű érzés, hogy még egyszer mehetek, és megmutathatom magam" - mondta Tóth.

Az első futam komoly meglepetéseket hozott, a sportág jelenlegi legnagyobb sztárja, a kétszeres olimpiai bajnok Shiffrin ugyanis a pálya elején rontott és kiesett, míg

a szakági világkupában már győztes szlovák Petra Vlhova sok hibával sízve csak a nyolcadik időt produkálta,

s a második szakaszt 72 századmásodperces hátránnyal kezdi majd Dürrel szemben.

A második futam óriási izgalmakat ígér, ugyanis a német sportoló csupán 3 századdal előzi meg a svájci Michelle Gisint, és 12-vel az óriás-műlesiklás bajnokát, a svéd Sara Hectort.

A viadalon 88-an álltak rajthoz, s közülük 30-an estek ki az első futamban. Az izraeli színekben versenyző Szőllős Noa Tóth mögött a 45. időt produkálta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×