eur:
397.8
usd:
364.59
bux:
72218.86
2024. augusztus 2. péntek Lehel
Doha, 2024. február 16. A magyar csapat tagjainak magyaráznak Mihók Attila és Cseh Sándor (j-b) szövetségi kapitányok a női vízilabdatorna döntőjében játszott Amerikai Egyesült Államok - Magyarország mérkőzésen a dohai vizes világbajnokságon 2024. február 16-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kína legyőzésével olimpiai negyeddöntőben a női vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott harmadik csoportmérkőzésén 17-11-re nyert Kína ellen a párizsi olimpia pénteki versenynapján, sikerével pedig bejutott a negyeddöntőbe.

Háromnapos pihenő után ugrott újra a párizsi Vizes Központ medencéjébe a magyar csapat, amely kifejezetten álmosan kezdte az utolsó csoportmeccsüket pont nélkül váró kínaiak elleni találkozót. Mihók Attila és Cseh Sándor együttese első támadásait eredménytelenül, helyzet és komoly lövés nélkül zárta, hátul pedig kifejezetten szellősen védekezett, így az ázsiaiak két perc után 2-0-ra vezettek.

Az ébresztőt jelentő második kínai találatot követően szinte azonnal sikerült a szépítés, de ez sem jelentett igazi fordulatot. A kínaiak kifejezetten szépen játszottak és a szakasz közepén azonos létszámban szereztek két gólt, amire - bravúros ejtéssel - Keszthelyi, majd Faragó emberelőnyből válaszolt, a szakasz azonban kínai előnnyel zárult (3-4).

A kifejezetten nehézkes nyitónegyedhez hasonlóan két kínai góllal indult a második szakasz. A magyarok továbbra is gyengén vízilabdáztak, védekezésben nem tudtak ekkor mit kezdeni a sokat úszó ellenféllel és Magyari sem tudott védésekkel segíteni, támadásban pedig nagyon lassan járatták a labdát. A 3-6-os eredmény után aztán koncentráltabbá vált a magyar együttes, Vályi, Faragó és Szilágyi góljaival gyorsan utolérte riválisát, majd egy gólváltást követő Szilágyi-gól a meccs során először magyar vezetést eredményezett, a 8-7-es állás pedig a félidőig már nem változott.

A második félidő elejét úgy indították Keszthelyi Ritáék, ahogy vélhetőleg az elsőt is szerették volna, kivédekezett emberhátrányokkal és szép gólokkal, így gyorsan háromra nőtt a különbség. Később a sokáig gyakorlatilag minden támadásában emberelőnybe került kínaiak visszazárkóztak egy gólra, a negyed második felét viszont már egyértelműen uralták Szilágyiék és az utolsó szünetre visszaállították a háromgólos előnyüket (12-9).

Az utolsó nyolc percre a kínaiak ereje elfogyott, a magyarok pedig közepes tempóban vízilabdázva is növelték előnyüket, melynek köszönhetően a papírformát érvényesítve hat góllal győztek és továbbjutottak. Az egész meccsen kiemelkedően játszó, három ötméterest is értékesítő Keszthelyi Rita hét góllal volt a találkozó legeredményesebbje.

A találkozót a kifejezetten gyengén kezdő magyar csapat a második félidőben mutatott jó játékkal nyerte meg magabiztosan. A meccs legeredményesebbje a csapatkapitány Keszthelyi Rita volt hét góllal.

A hollandok elleni nyitómeccsen verséget szenvedett, Kínát megelőzően viszont Kanadát is felülmúlta a magyar együttes, amely a csoportkört vasárnap Ausztrália ellen zárja.

Eredmény:

női vízilabda, csoportkör, 3. forduló, A csoport:

Magyarország-Kína 17-11 (3-4, 5-3, 4-2, 5-2)

gólszerzők: Keszthelyi 7, Szilágyi 3, Vályi 2, Faragó 2, Garda 2, Parkes 1, illetve Lu Ji-ven 3, Teng Cö-ven 3, Csang Csing 2, Vang Hszü-an 1, Csen Hsziao 1, Vang Hü-an 1

A magyarok további programja:

vasárnap:

Magyarország-Ausztrália 14.00

A csoport állása: 1. Ausztrália 8 pont/3 mérkőzés, 2. Hollandi 7/3, 3. MAGYARORSZÁG 6/3, 4. Kanada 3/3, 5. Kína 0/4

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×