eur:
397.76
usd:
364.45
bux:
72218.86
2024. augusztus 2. péntek Lehel
Sziágyi Dorottya (b) és a kínai Vang Huan a 2024-es párizsi nyári olimpia női vízilabdatornáján az A csoportban játszott Magyarország - Kína mérkőzésen a Párizs melletti Saint-Denis-ben lévő Vizes Központban 2024. augusztus 2-án.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Hatgólos győzelmet arattak a női pólósok Kína ellen

Nehezen indult a magyar női vízilabda-válogatott a kínaiak elleni csoportmérkőzése, de a csapat a második negyedtől jobban játszott, s végül 17-11-re nyert. Ezzel már biztosan negyeddöntős.

ok Kína ellenAz A-csoportban a 3. forduló utolsó mérkőzése előtt az ausztráloknak nyolc, a hollandoknak hét pontja van, ha nyer a rendes játékidőben a magyar csapat, hat ponttal feljön mögéjük, s biztosan továbbjut.

Vezetnek a kínaiak, Vang Huan egy védhetőnek látszó lövéssel talált a kapuba, 0-1. Nem sikerült az ellenakció, ismét ők támadnak. Emberelőnyből Vang Hszüan is gólt lőtt, 0-2.

Ugyancsak emberelőnyből Szilágyi Dorottya szépített, 1-2.

Újabb kínai gól, Teng Cö-ven a szerzője, 1-3. Nem engedtük el őket, Keszthelyi Rita lövőcselt mutatott, aztán ívelt, 2-3.

De szinte minden akciójukból gólt lőnek, Cseng Csing lőtte balról, aki korábban játszott egy évet nálunk, az UVSE-ben is, 2-4.

Huszonöt másodperccel a negyed vége előtt, két kivédekezett emberhátrány után Faragó Kamilla fórból szépített, 3-4.

Kellemetlen meglepetés, de baj nincs, egy gól a hátrány.

A második negyedben is a kínaiak lőtték az első gólt, Lu Ji-ven, a szélről, 3-5. Kimaradt utána a magyar előny, majd kaptak egyet a kínaiak. Cseng Csing be is lőtte, 3-6.

Végigment a labda magyar előnyben, Faragó Kamilla szépített, 4-6. Vályi Vanda gólja közelebb vitte a magyar csapatot a kínaiakhoz, 5-6. Szilágyi Dorottya egyenlített, 6-6.

Nagyon pontosan lőttek előnyben, Teng Cö-ven volt a gólszerző, 6-7.

Parkes Rebecca ötméterest harcolt ki, Keszthelyi Rita gólra váltotta, ismét egyenlő, 7-7. Sőt, Parkes gólt lőtt utána, 8-7 ide, előnyből.

Letelt a második negyed, fordított a magyar csapat és vezet.

Vályi Vanda góljával már kettővel vezettünk, kínaiak kétszer is a kapufát lőtték telibe. Keszthelyi Rita, a mezőny legjobbja lőtte a tizedik gólunkat, majd kettős előnyből szépítettek a kínaiak (10-8). Sőt, feljöttek egyre. Szilágyi Dorottya a legjobb időben lőtt gólt, 11-9, majd Keszthelyi Rita ötméteresből lőtt gólt, 12-9. Akkor már érezhettük, hogy eldőlt.

A negyedik negyedben is belőtt a magyar csapatkapitány egy ötöst, 13-9. Lu Ji-ven szépített 13-10-re, de hiába fogytak a kiállítások miatt a védőink, már nem lehetett baj. A nagyot játszó Keszthelyi Rita 14-10-re alakította az állást, majd Garda Krisztina is feliratkozott, 15-10, aztán Keszthelyi Rita egy akciógóllal megkoronázta a teljesítményét, 16-10. Lu Ji-ven gólja következett, majd Garda Krisztina, ha már a végére belejött, lőtt még egyet, 17-11.

A vége nagyszerű győzelem lett, már biztosan továbbjutó a magyar válogatott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
Komoly eséssel fejezte be a hetet Amerika

Komoly eséssel fejezte be a hetet Amerika

Megint elromlott a hangulat a tőzsdéken, tegnap az USA-ból gyenge makroadatok érkeztek a feldolgozóiparból, így feléledtek az amerikai recesszióval kapcsolatos félelmek, amelyekre ma rátettek egy lapáttal a vártnál jóval gyengébb munkaerőpiaci adatok. A befektetők elkezdték árazni, hogy az amerikai jegybank talán túl későn kezdheti el a kamatcsökkentést, és aktiválódott a rettegett Sahm-szabály is. A tőzsdék ennek hatására jelentős mínuszban vannak, a japán tőzsde ma beszakadt, Európában egész nap esett a piac, és az USA-ban is komoly mínuszok voltak ma.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×