eur:
393.05
usd:
363.23
bux:
73745.69
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta
Keszthelyi Rita (j) és a kanadai Emma Wright a 2024-es párizsi nyári olimpia női vízilabdatornáján, az A csoportban játszott Magyarország - Kanada mérkőzésen a Párizs melletti Saint-Denis-ben lévő Vizes Központban 2024. július 29-én.
Nyitókép: Kovács Tamás

Ötgólos győzelmet aratott a női vízilabda-válogatott a kanadaiak ellen

A magyar női vízilabda-válogatott, a papírformának megfelelően, 12-7-re legyőzte a kanadai csapatot. A csoportban a hollandok (6 pont) és az ausztrálok (3 pont) még százszázalékosok, a magyar csapatnak három pontja van (egy győzelem, egy vereség), a kanadaiak és a kínaiak még pont nélkül állnak. A következő fordulóban, két nap múlva, a magyar csapat lesz szabadnapos.

Ebben a csoportban játszottak ma már egy mérkőzést. A kínaiak a meccs első két negyedében meglepték a hollandokat, 8-5-re vezettek, érett a meglepetés. Ám az első körben a magyarokat legyőző európai csapat 10-3-ra megnyerte a második tizenhat percet, s végül 15-11-re nyert.

A mi mérkőzésünkön az első támadás a magyaroké volt, de Parkes Rebecca lövését védte Jessica Gaudreault. Az ellentámadásnál Magyari Alda is védett, majd újra a kanadai kapus hárított, szögletre. Mégis jól zárult az akció, Keszthelyi Rita labdáját Parkes belőtte, 1-0.

Kanadai kapufa után magyar akció jött, Keszthelyi Rita beijesztett, Parkes elé dobta a labdát, ő pedig becsavarta, 2-0.

Eltelt négy perc, jó a magyar védekezés, még nem kaptunk gólt.

Viszont már hármat lőttünk, Keszthelyi Rita nagyon pontos lövéssel növelte az előnyt, 3-0.

Öt perc 44 mp után lőttek először gólt a kanadaiak, Hayley McKelvey révén, 3-1.

Két magyar helyzet is kimaradt, egy perc volt még hátra az első negyedből, jött a jó magyar védekezés. A másik oldalon Gurisatti Gréta lövése a kapusról ment ki, maradt nálunk a labda. Gurisatti jó labdát adott Parkesnak, csak büntető árán tudták megállítani. Az ötöst Keszthelyi Rita bebombázta, 4-1.

Az utolsó másodpercben Rae Lekness kapura húzta a labdát, szerencsére, pontosabban csak a kapufára.

Kindred Paul góljával indult a második negyed, 4-2.

Több mint három percen keresztül nem szerzett gólt a magyar csapat a negyedben, kimaradtak a fórok is, Gurisatti Gréta szerencsére lőtt egy gólt, 5-2.

Keszthelyi Rita, a világ legönzetlenebb pólós klasszisa ziccerből még továbbadta a labdát, Gurisatti Gréta pedig beejtette a sarokba, 6-2.

A kanadaiak Emma Wright révén szépítettek, 6-3. Válaszként Vályi Vanda egyéni játékból gólt lőtt, 7-3.

Hosszú gólcsend után hét tizedmásodperccel a játékrész vége előtt Hayley McKelvey kozmetikázta az eredményt, 7-4.

Két negyed után háromgólos volt magyar előny.

A harmadik negyedben kétszer sem kapott ítéletet a magyar csapat, szerencsére a kanadaiak sem lőttek gólt. Két perc elteltével Szilágyi Dorottya előnyből lőtt, a kapufára. Már nyolcadszor fújtak kontrát a magyar csapat ellen. Indokolatlanul kapkodtunk, rohantunk. A kanadaiak kaptak egy előnyt, de lejárt a támadóidejük.

Újabb kontrát fújtak a magyarok ellen, az ellenakciónál büntetőt kaptak a kanadaiak, Axelle Crevier belőtte, feljöttek kettőre, 7-5.

Ami könnyű helyzetekből nem ment, nehézből igen, Garda Krisztina ívelt labdájába Keszthelyi Rita belenyúlt, gól, 8-5.

A 4-1-es első negyed után a második 3-3, a harmadik 1-1 lett.

A támadóidő lejárta előtt Garda Krisztina nagy gólt lőtt, jól indult az utolsó negyed, 9-5. Labdaszerzés után Garda végigvitte a labdát, okosan Vályi Vandához passzolt, belőtte, 10-5.

Kindred Paul szépített, 10-6, de Gurisatti Gréta is lőtt egy gólt, majd – már túl az utolsó negyed felén – Szilágyi Dorottya is, egyaránt fórból, 12-6.

Emma Wright előnyből szépített, 12-7.

Magyari Alda szép csendesen feltornázta ötven százalékra a védési mutatóját.

Ötvenhárom másodperc van még hátra, a mérkőzés eldőlt.

Lefutott a hátralévő idő, 12-7-re nyert a magyar csapat.

Címlapról ajánljuk
Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.

Kalas Vivien: a politikai viták miatt súlytalanabb pozíciót kaphat az Európai Bizottságban Várhelyi Olivér

A biztosl portfóliók elosztásánál számítani fog, hogy vita van Magyarország és az Európai Unió között, és a magyar kormányfő és a magyar kormánypárti képviselők nem támogatták Ursula von der Leyen újraválasztását – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézetének főreferense.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Elfoygott az erő az amerikai piacokon

Reggel az ázsiai tőzsdéken többnyire emelkedést láthattunk a japán Nikkei vezetésével, ezt követően pedig az európai tőzsdéken is jó a hangulatban indult a nap, délutánra azonban elfogyott a lendület. Amerikában eközben vegyes mozgásokat láthatunk. Gazdasági események szempontjából csendes napra számíthatunk, a reggeli német kiskereskedelmi adat közzétételét követően nem várhatóak piaci hatással bíró események, a héten azonban több fontos GDP, illetve foglalkoztatottsági adat is érkezik majd, emellett pedig a felpörgő második negyedéves gyorsjelentési szezon is szolgálhat meglepetésekkel a befektetőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×