eur:
394.52
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kozák Danutáé a magyar sport 175. olimpiai aranyérme

A kajakos Kozák Danuta címvédőként győzött női K-1 500 méteren a riói olimpia csütörtöki versenynapján, ezzel Magyarország 500. ötkarikás érmét, egyben 175. aranyát nyerte. A férfi vízilabda-válogatott megverte a brazil csapatot, így az 5. helyért játszhat szombaton.

ATLÉTIKA

Női magasugrásban a selejtezőben volt érdekelt Szabó Barbara, aki a selejtezőszinttől messze elmaradva - négyes holtversenyben - 32. lett.

BIRKÓZÁS

A női birkózók küzdelmeiben a 63 kg-os kategóriában szereplő Sastin Marianna a selejtezőben kikapott Inna Trazsukovától, s mivel az orosz versenyző nem jutott be a döntőbe, Sastin a vigaszágon sem folytathatta, s 17. lett. Valamivel szerencsésebben járt a 75 kg-osok között Németh Zsanett, aki bár honfitársához hasonlóan elbukta a selejtezőben a meccsét az olimpiai ezüst- és bronzérmes Guzel Manyurovával szemben, legyőzője beverekedte magát a fináléba, így Németh a vigaszágra került, ahol kikapott, és összesítésben tizedikként zárt.

KAJAK-KENU

Kozák Danuta fölényes sikerével második aranyát szerezte meg Rio de Janeiróban, mivel kedden Szabó Gabriellával párosban is a leggyorsabb volt. Az UTE 29 éves versenyzője immár négyszeres olimpiai bajnok - Londonban egyesben és négyesben győzött -, ezzel ő minden idők legeredményesebb magyar kajakosa. Egyesbeli sikerével a magyar kajak-kenu sport 24., illetve a riói küldöttség hetedik aranyérmét szerezte.

Közel állt az éremszerzéshez a Tótka Sándor, Molnár Péter kajakos páros is 200 méteren. A világbajnoki címvédő kettős - amely a válogatót megnyerő, de utóbb doppinggyanú miatt az utazók közül kizárt Horváth Bence és Szomolányi Máté helyett jutott az utolsó pillanatban indulási joghoz - szoros versenyben, három századdal maradt le a dobogóról. Döntős volt a Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin kajakos duó is. A 2013-ban és 2014-ben U23-as világbajnokságot nyert honvédos kettős - amely már a fináléba jutással elérte célját - hetedik lett 1000 méteren. A csütörtöki programban a B döntőben szerepelt 200 méteren a kenus Hajdu Jonatán, s a Dunaferr 20 éves ifjúsági világbajnoka második, összesítésben tizedik lett.

ÖTTUSA

A női öttusázók, s a hagyományos körvívást vagy más néven rangsoroló vívást követően a világbajnok Kovács Sarolta a 15., Földházi Zsófia pedig a 33. helyen áll. A férfi rangsoroló vívás után Demeter Bence 16., Marosi Ádám 24.

TRIATLON

A férfi verseny minden idők legjobb magyar eredményével zárult: ifj. Faldum Gábor kiváló teljesítménnyel 20. lett, míg Tóth Tamás a 33. helyen végzett.

VÍZILABDA

A férfi vízilabdacsapat nagyon magabiztosan, 13-4-re nyert a házigazdák együttese ellen, és szombaton a görög együttessel mérkőzik az ötödik helyért.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×