eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Imre Géza: Ez így nagyon fáj

Elképesztő dráma után, 14-10-es vezetésről veszítette el a férfi párbajtőr döntőjét Imre Géza a riói olimpián a dél-koreai Park Szang Jounggal szemben. A 41 éves vívó szerint rémálmaiban is a mostani elbukott finálé fog majd előjönni.

Imre Géza szerint dél-koreai ellenfele túljárt az eszén, négytusos hátrányban jól váltott.

„Egyszerűen hihetetlen, hogy 14-10-ról ennyire magabiztosan fel tudott jönni pillanatok alatt. Annyira bíztam abban, hogy valahogy egy együttes találatot ki fogok csikarni. Próbáltam ugyanazt tenni, mint addig. Két tus után nem kellett volna belemenni a harmadikba is, 14-12 után kellett volna egy kicsit hátralépni, és mással próbálkozni” – mondta rendkívül csalódottan a 41 éves vívó.

Elismerte, hogy nem tudta teljesen függetleníteni magát attól, hogy nagy verseny fináléjában vív, ahogy az tavaly a moszkvai világbajnokságon sikerült.

„Sajnos volt egy pillanat 14-10-nél, amikor átsuhant az agyamon, hogy meg lehet az arany. Nyolc és fél percig én voltam az olimpiai bajnok, de sajnos nem ott volt a vége” – tette hozzá.

Imre Géza beszélt arról is, hogy a dobogón állva mi jutott az eszébe.

„Próbáltam valamilyen agymosót bevetni, és elfelejteni ezt minél hamarabb. Eszembe jutott, hogy 2004-ben is álltam már a dobogónak ezen a fokán, igaz, akkor a csapattal, és sem akkor, sem most nem készültek rólam vidám képek. Próbálom megemészteni, hogy vezettem, és megvertek. Ha simán kikapok, talán egyszerűbb lett volna feldolgozni, de ez így nagyon fáj. Egy pár napig biztosan nagyon keserű lesz a szám íze, ha pedig rémálmaim lesznek, valószínűleg ez az asszó fog bennük lejátszódni még sok-sok év múlva is. Ennyire közel lenni egy aranyéremhez- és tudjuk, hogy Magyarországon mekkora különbség van az arany és az ezüst között” – fejtette ki.

Imre Géza kiemelte: mivel már volt egy olimpiai ezüstje, ezért biztosan hiányozni fog az aranyérem.

„30-40 évnek el kell telnie, hogy értékelni tudjam ezt az érmet. Nem mondom ugyanakkor, hogy nem vagyok büszke az ezüstre, mert ha valaki másfél éve azt mondja, hogy vb-aranyat és olimpiai ezüstöt szerzek egyéniben, nem igazán hittem volna el neki" . 

Vasárnap következik a csapatversenyben, amelyben Dél-Korea lesz ellenfél. A párbajtőröző szerint nem könnyű a sorsolásuk.

„Szeretném, ha a csapattársaim, főleg, akik még nem voltak olimpián, megéreznék, hogy milyen, amikor ott dobogóra állhatnak. Jó lenne egy érem, de borzasztó nehéz lesz megszerezni” – tette hozzá.

Az olimpia után egy hosszabb pihenőt tart majd, de arról még nem döntött, hogy folytatja-e a pályafutását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×