eur:
387.68
usd:
357.02
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Faragó Tamás: "jeleztük az ellenfeleknek, mi is aranyéremért jöttünk"

A magyar női vízilabda-válogatott első meccsén 13-11-re nyert Kína ellen a riói olimpián. A meccset Faragó Tamás olimpiai- és világbajnok vízilabdázó, az InfoRádió szakértője értékelte.

„Igazán örülhetünk, mert egy látványos mérkőzést nyertek meg a csajok. Szép akciógólokat lőttek, a mérkőzésen végig dominánsak voltak, irányítottak, habár csak két gól lett a különbség, fölényesen nyertek Kína ellen” - jelentette ki Faragó Tamás.

Az olimpiai és világbajnok vízilabdázó kiemelte, a játékosok egyéni teljesítménye is meggyőző volt.

„Czigány Dóri a mérkőzés hőse volt, Keszthelyi Rita a klasszisának megfelelő teljesítményt nyújtott és a többi játékos, aki mind hozzátett a győzelemhez, jól játszott” - nevezte meg a centereket Faragó Tamás.

Az InfoRádió szakértője jelezte, ez a meccs azért volt fontos, mert a következő mérkőzéseken – Egyesült Államok és Spanyolország ellen – nehezebb lesz. Hozzátette, ezt a mérkőzést úgy tudtuk megnyerni, hogy jeleztük az ellenfeleknek, mi is az aranyéremért jöttünk.

Az olimpiai és világbajnok vízilabdázó arról, hogy ez volt a lányok szövetségi kapitányának, Bíró Attilának első olimpiai mérkőzése, úgy fogalmazott, egy szakvezető igazának a győzelem a bizonyítéka.

„A győzelem igazolja. Bíró Attila megérdemli, hogy az Európa-bajnokság után az olimpián is elhiggyék a csajok, hogy ért a vízilabdához és jó szakvezető” - mondta Faragó Tamás.

Férfiak

A férfi válogatott szerda délutáni, görögök elleni mérkőzésről az InfoRádió szakértője azt ígérte, érdekesebb, izgalmas meccs lesz.

„A magyar csapat számára a görögök elleni mérkőzés magától értetődően – nekünk legalábbis - egyértelmű győzelmet ígér, miközben a görög válogatott az olimpia titkos esélyese. Nemcsak azért, mert egy éve egy klubban külön edzenek, hanem mert tehetséges, jó játékosokból áll a csapat. Kiválóan védekeznek, nagyon jól blokkolnak, és a góllövőik a támadásban is bravúrra képesek” - fogalmazott Faragó Tamás.

Az olimpiai és világbajnok vízilabdázó a magyar játékosok „lefagyását”, azt, hogy nem nagyon mertek lövésre vállalkozni a drukkal, a hibázás elkerülésével magyarázta.

„A sportban, főleg a győztes oldalról nézve, mindig van kockázat. Sőt kockázat nélkül nem is lehet nyerni. Boldogok voltunk a szerbek elleni döntetlennel, keserű volt a szánk íze az ausztrálok elleni eredménytől. Hosszú még az olimpia, minden egyes mérkőzés tanulsággal szolgál. Nem oszt, nem szoroz végeredményben az ausztrálok elleni döntetlen, megfelelő lelkierővel tudunk a görög ellen felkészülni” - fogalmazott Faragó Tamás.

Az InfoRádió szakértője úgy vélte, a szakvezetés feladata most a győzelemben való töretlen hit üzenetének eljuttatása. Mint mondta, erre Benedek Tibor, Gerendás Péter, Gergely István is alkalmas.

„Mivel ők már nyertek, el tudják hitetni, hogy meg lehet valósítani. Nem kell feszültséget kreálni, hosszútávú következtetéseket levonni. Arra kell törekedni, hogy van még pár nap, aztán jön a sordöntő negyeddöntő mérkőzés, amit meg kell nyerni, hogy az elődöntőbe kerüljünk” - mondta Faragó Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Mennyire lehet elhinni, hogy Magyarország fejlettségben leelőzte Szlovákiát?

Mennyire lehet elhinni, hogy Magyarország fejlettségben leelőzte Szlovákiát?

Szlovákia a 2000-es évek növekedési szupersztárja volt Európában, fejlettségben sikerült megelőznie Magyarországot is. A sikersztorit csúfos kudarc követte: az éllovasból 2010-es évek második felére sereghajtó lett, a legfontosabb fejlettségi mutató szerint Szlovákia leszakadóban van az EU-átlaghoz és még a régiónkhoz képest is, mi is ekkor előztük vissza őket. Mindebből arra következtethetnénk, hogy az ország kilátásai rosszak, a valóságban viszont fogalmunk sincs arról, hogy Szlovákia mennyire fejlett: a statisztikai hivatal által közölt adatok ugyanis egész biztosan nem fedik a valóságot. A többi mutató nem támasztja alá a leszakadást, de ez csak sovány vigasz a szlovákok számára, mivel gazdasági fejlődésük megtorpanása minden szemszögből nézve látványos – és a jövő sem túl fényes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×