eur:
395.15
usd:
364.38
bux:
65503.44
2024. március 19. kedd Bánk, József

Újabb döntetlenjével csak második az angol csapat

Az angol válogatott gól nélküli döntetlent játszott a szlovák csapattal a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság hétfői játéknapján, így előbbi a második helyen lépett tovább a B csoportból, utóbbi pedig a harmadik helyen zárt.

A találkozón Roy Hodgson szövetségi kapitány együttese - amely egy győzelemmel a 16 közé juttatta volna a magyarokat - ugyan nagy fölényben futballozott, de támadásban hiányzott belőle a kreativitás, így a szlovákok viszonylag könnyedén tartották az eredményt.

Az angol válogatott a jövő hétfői nyolcaddöntőben a magyarokat is felvonultató F csoport második helyezettjével játszik Nizzában.

Eredmény:

B csoport, 3. forduló:

Anglia-Szlovákia 0-0

--------------------

St. Étienne, Stade Geoffroy Guichard, 39 051 néző, v.: Carlos Velasco Carballo (spanyol)

sárga lap: Bertrand (52.), illetve Pecovsky (24.)

Anglia:

-------

Hart - Clyne, Cahill, Smalling, Bertrand - Henderson, Dier, Wilshere (Rooney, 56.) - Lallana (Alli, 60.), Vardy, Sturridge (Kane, 76.)

Szlovákia:

----------

Kozácik - Pekarík, Skrtel, Durica, Hubocan - Kucka, Pecovsky (Gyömbér, 67.), Hamsík - Mak, Duda (Swento, 57.), Weiss (Skriniar, 78.)

Roy Hodgson, az angol válogatott szövetségi kapitány hat helyen változtatott kezdőcsapatán, többek között kimaradt a kapitány, Wayne Rooney is.

A várakozásoknak megfelelően az angolok vették kezükbe az irányítást, a szlovákok pedig gyors ellentámadásokra rendezkedtek be. Az első félidőbe Vardy és Lallana is közel járt a gólszerzéshez, de Kozácik mindkét esetben hárított.

A játék képe a fordulást követően sem változott, ahogyan telt az idő, a szlovákoknak egyre jobban megfelelt a döntetlen, s ennek fényében cseréltek is. Az angolok főként beívelésekkel próbálkoztak, de nem tudták feltörni a szlovák védelmet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×