eur:
394
usd:
368.28
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Ronaldo büntetőt rúghat Király Gábornak

Fernando Santos, a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon a magyarokkal azonos csoportban szereplő portugál válogatott szövetségi kapitánya leszögezte, hogy továbbra is a szombaton hibázó Cristiano Ronaldo végzi el a büntetőket.

Az F csoport második fordulójában Portugália gól nélküli döntetlent játszott Ausztriával, így két pontja van. A meccset végigjátszó Cristiano Ronaldo néhány helyzetig és egy les miatt meg nem adott gólig jutott, illetve a második félidő hajrájában kihagyott egy büntetőt.

A 128. válogatottbeli szereplésével portugál csúcstartóvá előlépő támadójátékos a Real Madridban és a nemzeti csapatban összesen négyszer hibázott büntetőt a közelmúltban, és csak egyet értékesített. Igaz, azzal a Real megnyerte a Bajnokok Ligája-döntő tizenegyes-párbaját az Atlético Madrid ellen.

"Ha a következő mérkőzésünkön is büntetőhöz jutunk, azt is Cristiano Ronaldo végzi el. Rendszerint gólt szerez, győztes típus, de akkor is jól reagál, amikor hibázik" - mondta Fernando Santos a portugálok vasárnapi sajtótájékoztatóján.

Ronaldónak az eddigi két Európa-bajnoki meccsükön szabadrúgásból sem sikerült betalálnia. Ezt részben azért hozták szóba az újságírók, mert a balhátvéd Raphael Guerreiro a kontinenstorna előtti utolsó barátságos találkozón - amelyen Ronaldo nem játszott - éppen szabadrúgásból volt eredményes Norvégia ellen.

"Mindig Cristiano akarja elvégezni a szabadrúgásokat, hiszen ez mindig az ő feladata volt. Ha Raphael nem lő gólt, most senki nem beszélne erről. Bár nem voltunk eredményesek, mégis nagyon jól játszottunk Ausztria ellen. Továbbra is ezt a hozzáállást várom. Az osztrákok a tizedikek a világranglistán, de úgy néztek ki, mint egy kis csapat" - mondta a szövetségi kapitány.

Santos leszögezte, hogy Ronaldo helye megkérdőjelezhetetlen a kezdőcsapatban, a legfőbb feladata pedig az, hogy áttörje az ellenfél védelmi vonalát, ennek érdekében szabadon mozoghat a pályán.

A 31 éves támadójátékos elmondta: fizikálisan remek állapotban érzi magát, de az eddigi teljesítménye miatt csalódott. "Kihagytam a büntetőt, de ilyen a futball... Biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk javítani a helyzetünkön" - mondta Ronaldo, akinek Izland (1-1) és Ausztria (0-0) ellen összesen 22 gólszerzési lehetősége volt.

A harmadik fordulóban a portugál válogatott ellenfele az F csoportot vezető magyar csapat lesz szerdán 18 órától Lyonban.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×