eur:
393.91
usd:
369.52
bux:
65718.24
2024. április 23. kedd Béla

Csányi Sándor elszántságot vár a magyar játékosoktól

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke elsősorban elszántságot vár a magyar válogatott játékosaitól a franciaországi Európa-bajnokságon.

A sportvezető az M4 Sportnak adott interjújában elmondta, akkor lenne elégedett, ha a magyar játékosok olyan elszántsággal lépnének pályára az F csoportban Ausztria, Izland és Portugália ellen, mint a norvégok elleni pótselejtezős párharc mérkőzésein, majd a horvátok elleni barátságos meccsen.

"Olyan játékot lássunk, hogy büszkék lehessünk a csapatra" - tette hozzá Csányi.

Az MLSZ elnöke bevallotta, izgatottan várja a magyar csapat meccseit, de biztos benne, hogy a válogatott tagjai mindent megtesznek, hogy továbbjussanak a csoportjukból.

"Jó lenne egy jó szereplés. Biztosan küzdeni fognak, és mindhárom csapatnak méltó ellenfelei lesznek. Ha a szerencse velük lesz, a továbbjutás is sikerülhet. Bár a játékosaink nem Európa élvonalába tartoznak, de összességében jól képzettek, korösszetételüket és motiváltságukat tekintve is megfelelőek. A közelmúltban már több meccsen is láttam, hogy végre nem félve lépnek pályára" - mondta Csányi Sándor.

Az elnök felidézte, hogy Bölöni Lászlót akarták megnyerni a válogatott szövetségi kapitányának, de miután ez nem sikerült, Pintér Attilát nevezték ki. Ezután részletesen beszélt Dárdai Pál és Bernd Storck megbízásának körülményeiről is.

A magyar csapat Európa-bajnoki szereplésére visszatérve elárulta, hogy nem tett semmilyen fogadalmat, hiszen bennfentes információi is vannak, így ez nem lenne sportszerű, bár egy közepes tétet fel merne tenni a válogatottra.

A kontinenstornáról elmondta, hogy benne is van félelem a terrorfenyegetettség miatt.

Az Eb-re 44 év után kijutott magyar válogatott kedden Ausztriával csap össze Bordeaux-ban, majd négy nappal később Marseille-ben Izland, végül június 22-én, Lyonban Portugália lesz az ellenfele.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×