eur:
393.31
usd:
367.39
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
A brazil Neymar a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának első fordulójában játszott Brazília-Szerbia mérkőzésen a Loszaíl Stadionban 2022. november 24-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Körvonalazódik, hogy látjuk-e még Neymart a vb-n

Brazília szövetségi kapitánya néhány eredményre utalva érzi, hogy óvatosnak kell lenni az egyenes kieséses szakaszban.

Tite, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya óvatosan tekint a nyolcaddöntős folytatásra a katari világbajnokságon, miként sérült kulcsjátékosa, Neymar visszatérésére is.

A Paris Saint-Germain sztárja még az első csoportmeccsen szenvedett sérülést - a dél-amerikaiak azon 2-0-ra verték meg a szerbeket -, társai már nélküle győzték le Svájcot 1-0-ra, pénteken viszont 1-0-ra kikaptak Kameruntól. A bokasérülést szenvedett Neymar azóta még labdás edzésen sem vehetett részt, így közel sem biztos, hogy hétfőn ott lehet a dél-koreaiak elleni nyolcaddöntőben a pályán.

Tite kiemelte: óvatosan tekintenek a folytatásra, de már óvatosak voltak a kameruniak elleni meccs előtt is, amelyen végül még a vereség is csoportelsőséget jelentett számukra.

"Kikaptunk Kameruntól, a portugálok Dél-Koreától, a franciák Tunéziától, az argentinok Szaúd-Arábiától. Ezek az eredmények önmagukért beszélnek.

Különösen az, hogy ezek nagyon intenzív és kemény meccsek voltak. Nem gondolhatjuk, hogy bármilyen korábbi teljesítményünk megkönnyíti a dolgunkat. Kimondottan óvatosnak kell lennünk, de már azok voltunk a Kamerun elleni meccsen is. Ezt határozottan kijelenthetem" - nyilatkozta.

A vesztes találkozóról kifejtette: azon megvoltak a problémáik, ellenfelüknek pedig az érdemei, amivel aztán esélytelenebbnek vélt csapatként mégis sikerült nyernie, miként korábban Tunéziának és társaiknak.

"Nem mondhatjuk, hogy könnyebb lenne a mi helyzetünk, és ebből aztán előnyünk származik. Ezt egészen biztosan nem mondhatjuk" - mondta.

Tite kényszerű és taktikai okokból pénteken teljesen más kezdőt jelölt, mint a nyitómeccsükön, amelyből csupán ketten maradtak hírmondónak. A szakember szerint a felelősségük és a vereségük is közös.

"Ki veszített? Mi mindannyian. Ahogy a felkészülésünk és a győzelmeink közösek, úgy a vereségünk is közös vereség. Amit megfelelően át kell érezzünk, mert

ez egy világbajnokság, ahol általában nincs második esély.

Ezúttal azért nekünk adódott. Huszonnégy óránk van a koncentrációra, ugyanennyi a szenvedésre, majd azt követően megkezdjük a felkészülést a következő feladatunkra" - nyilatkozta.

A braziloknak a pénteki vereséggel megszakadt a 2021 nyara óta tartó veretlenségi sorozata, a csapat ebben az időszakban 17 mérkőzésen nem talált legyőzőre, legutóbbi kilenc mérkőzését pedig megnyerte.

A sérültekről

A brazil labdarúgó-válogatott két sérült játékosa, Alex Telles és Gabriel Jesus számára is befejeződött a katari labdarúgó-világbajnokság. A Kamerun ellen pénteken 1-0-ra elveszített csoportmérkőzés második játékrészében megsérült két futballista egészségi állapotáról szombaton közölt információt a brazil szövetség. A védő Alex Tellest az 54., míg a csatár Gabriel Jesust a 64. percben kellett kényszerű okból lecserélni, amelyet követően mindketten térdsérülésre panaszkodtak. A vb korábbi szakaszában megsérült játékosaik közül Danilo már társaival edzhet, és a brazil keret orvosai Neymar visszatérését, valamint hétfői játékát sem tarják eleve kizártnak. Függetlenül attól, hogy a Paris Saint-Germain sztárja múlt csütörtökön szenvedett bokasérülést, és azóta még nem végezhetett labdás edzést.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

szakértők az Arénában
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×