eur:
394.05
usd:
368.39
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
A francia Karim Benzema ünnepel, miután gólt szerzett a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Spanyolország – Franciaország döntő mérkőzésen Milánóban 2021. október 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

December 18-án Karim Benzema is világbajnok lehet

Amennyiben a francia válogatott megnyeri a világbajnoki címet, Karim Benzema is kap aranyérmet. Márpedig, a jelenlegi szabályok (jelenlegi felfogás), aki aranyérmet kap, az világbajnok.

Az RMC Sport szerint a FIFA megerősítette, hogy a világbajnoki döntőt megnyerő válogatott minden kerettagja, azaz mind a 26 játékos aranyérmet kap majd. Ez a franciák esetében (is) azt jelenti, hogy a benevezett játékosok mind kapnak, függetlenül attól, hogy pályára léptek-e a tornán, vagy sem.

Mi több, hogy áttérjünk a konkrét esetre, az is, akiről már a keretek benevezése után, de még a torna rajtja előtt kiderült, sérülése miatt nem tud játszani a katari vb-n. Karim Benzema neve, hiába utazott haza, minden mérkőzésen ott szerepel a franciák névsorában, a nem játszó tartalékok között.

Így, ha a franciák megvédik címüket, ő is világbajnok lesz. Ez kétségtelen.

Mint ahogyan is, mennyire tartja majd magát ebben az esetben világbajnoknak.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×