eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A francia Kylian Mbappé ünnepel, miután gólt szerzett a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában játszott Franciaország-Dánia mérkőzésen a dohai 974 Stadionban 2022. november 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Nusad Szekkajil

Kylian Mbappé, a csoda

A címvédő francia válogatott 2-1-re legyőzte Dániát szombaton, a katari labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában, ezzel első csapatként bebiztosította továbbjutását a nyolcaddöntőbe.

A mérkőzés első perceiben alig volt a franciáknál a labda, de a mezőnyfölénnyel nem sokat tudtak kezdeni a dánok. Az idő előre haladtával fokozatosan átvette a játék irányítását a vb-címvédő válogatott, amely több ígéretes támadást is vezetett, de vagy a befejezésbe csúszott hiba, vagy Schmeichel kapus védett bravúrosan. A dánok egyre pontatlanabbul futballoztak, jóval több labdát adtak el, mint a rivális, és a szabálytalankodásaik száma is gyarapodott.

Az első félóra elteltével fokozódott a francia nyomás, de gól nem esett, majd előbb Giroud fejelt kapu mellé ígéretes helyzetből, aztán Mbappé bombázta 13 méterről a keresztléc fölé senkitől sem zavartatva Dembélé nagyszerűen középre adott labdáját.

A fordulás után kombinatívabb játékkal próbálkoztak a dánok, a franciák pedig az ellentámadásokban bíztak. Néhány percnyi dán fölény után újfent a címvédő irányított, előbb Mbappé majd Griezmann lőtt ígéretes helyzetből, a jeget pedig egy szép támadás végén előbbi törte meg a 61. percben. A bekapott gól feltüzelte a dánokat, akiknek hét percre volt szükségük az egyenlítéshez egy begyakoroltnak tűnő szögletvariáció végén.

A hajrára felpörgött a mérkőzés, nagy helyzetek alakultak ki mindkét kapu előtt, a franciák sikerét és továbbjutását pedig Mbappé biztosította be, amikor a leshatárról indulva remekül érkezett Griezmann éles beadására. A Paris Saint-Germain támadója legutóbbi 12 válogatott mérkőzésén 14. alkalommal volt eredményes.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×