eur:
394.65
usd:
369.44
bux:
65343.37
2024. április 23. kedd Béla
AL RAYYAN, QATAR - NOVEMBER 22: Taha Yassine Khenissi of Tunisia jumps for the ball with Andreas Christensen of Denmark during the FIFA World Cup Qatar 2022 Group D match between Denmark and Tunisia at Education City Stadium on November 22, 2022 in Al Rayyan, Qatar. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Nyitókép: Laurence Griffiths/Getty Images

Látványos összecsapáson jött össze a vb első gól nélküli mérkőzése

Tunézia nem bírt Dániával – Dánia nem bírt Tunéziával.

Sok helyzet mindkét oldalon, nagy küzdelem, összességében némi dán fölény, de gól nem született a D csoport első mérkőzésén a katari labdarúgó-világbajnokságon.

A talán esélyesebb európai csapat főleg a végén dominált, de 0–0 lett a végeredmény.

A gól nélküli első félidőben

az Európa-ligában nyolcaddöntős Ferencváros középpályásával, az OTP Bank Ligát egyedüliként képviselő Aissa Laidounival felálló tunéziaiak álltak közelebb a gólhoz,

de Isszam Dzsebalinak előbb csak lesről sikerült a kapuba találnia, majd Kasper Schmeichel óriási bravúrral hárította ziccerét nem sokkal a szünet előtt.

A fordulást követően a dánoknak is szereztek egy lesgól, majd Eriksen lövését hárította bravúrral a tunéziai kapus. Rögtön ezt követően a szöglet után talán a vb legnagyobb helyzete maradt ki, Cornelius centikről fejelt a kapufára.

A hajrában Tunézia foggal körömmel őrizte a döntetlent, az utolsó pillanatokban pedig "megúszott" egy elsőre kényesnek tűnő szituációt, ugyanis a játékvezető a videobíró ajánlásra ellenére nem ítélt 11-est egy kezezésnél, mivel ő támadó szabálytalanságot látott a büntetőterületen belül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×