eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kozma újabb országos csúcsa, Bohus elődöntős - a délelőtti események

Kozma újabb országos csúcsa, Bohus elődöntős - a délelőtti események

A 4x100 méteres vegyes gyorsváltó negyedik helyen jutott döntőbe, míg Bohus Richárd kilencedik idővel lett elődöntős 50 méter háton szombaton a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon.

A Kozma Dominik, Németh Nándor, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn összeállítású négyes első tagja hat napon belül harmadszor döntötte meg az országos csúcsot, amelyből ezúttal egy századot faragott. Az új idő 48.25 másodperc.

Kozma újabb országos csúcsa, Bohus elődöntős - a délelőtti események

"Nagyon jól éreztem magam, kényelmesen megúsztam ezt az időt, bízom benne, hogy este akár negyvennyolc másodperc alá is tudok menni" - nyilatkozta Kozma.

Balog Gábor lemaradt és meg is sérült

Bohus Richárd Balog Gáborral azonos futamban szerepelt 50 méter háton: előbbi kiváló, 24.93 másodperces idővel csapott célba, ez mindössze 11 századdal marad el a tavalyi, londoni Európa-bajnokságon elért országos csúcsától (24.82).

"Még soha nem úsztam ilyen jól reggel, kicsit meg is lepődtem. Nem éreztem annyira a fogást, túl lazák a vállaim és ezáltal jobban benyúlok a fejem fölé, mint kellene. Amerikában ezen is dolgoztunk rengeteget, de most nem annyira ment. A középdöntőben szeretnék még jobb lenni" - mondta Bohus.

Balog 25.56-tal több mint négy tizeddel rosszabbat úszott egyéni legjobbjánál (25.12), így csak 27. lett. A 26 éves versenyző rendkívül elkeseredetten mondta, hogy hatalmas csalódás számára a vb, hiszen egy hónappal ezelőtt fél másodperccel jobb időkre volt képes. Hozzátette, egyelőre azt sem tudja, van-e értelme a folytatásnak.

Később kiderült, hogy versenyzés közben kifordult a könyöke, ezért nem versenyezhet vasárnap a vegyesváltóval.

Messze az egyéni legjobbaktól

Női 50 méter gyorson Molnár Flóra 28. helyen végzett: a 19 éves nagykanizsai versenyező - aki ősztől az Egyesült Államokban folytatja tanulmányait - 25.61 másodperccel futamában csak nyolcadik lett, egyéni csúcsától (24.95) jócskán elmaradt.

"Nem úgy sikerült, ahogy elképzeltem, nagyon korán volt nekem, de a többieknek is.

Azt gondolom, sok van még bennem és ki is fog majd jönni.

Időben fejlődni kell, hogyha délelőtt lassabban úszom, akkor is bekerüljek" - nyilatkozta Molnár Flóra.

Sztankovics Anna 50 méter mellen 27. lett, a 21 éves magyar versenyző 31.94-es ideje messze van egyéni legjobbjától (31.30), ezzel pedig futamában csak kilencedik lett.

Kozma újabb országos csúcsa, Bohus elődöntős - a délelőtti események

"Sokkal jobban élveztem ezt, mint a száz métert. Bizakodó vagyok a holnapi vegyesváltót illetően.

Amennyiben egy hasonló idővel sikerül kezdenem az első ötvenet, akkor a második felén is jobban fog menni szerintem. Innentől kezdve arra készülök, hiszen négyen fogunk egymásért is úszni" - nyilatkozta Sztankovics.

Magyar háziverseny továbbjutás nélkül

A délelőtti előfutamok zárásaként a férfi 1500 méter gyors következett: a két magyar, Rasovszky Kristóf és Kalmár Ákos különcsatáját láthatta a közönség. Végül egyikük sem kerül döntőbe, előbbi 24., utóbbi pedig 26. helyen zárt összesítésben.

Kozma újabb országos csúcsa, Bohus elődöntős - a délelőtti események

Az esti programban 17.47 órától Hosszú Katinka a 200 méter hát, 18.13 órától pedig Cseh László és Milák Kristóf a 100 méter döntőjében lesz érdekelt, a 4x100 méteres vegyes gyorsváltók fináléja a nap zárószáma lesz 19.17 órakor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×