eur:
394.87
usd:
367.79
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
A spanyol Fabián Ruiz (k-j) megszerzi csapata második gólját a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében játszott Spanyolország-Georgia mérkőzésen a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Egy pillanatra megijedhettek a spanyolok a grúzok ellen

A spanyol labdarúgó-válogatott hátrányból fordítva 4-1-re legyőzte Georgia együttesét a németországi Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében. Luis de la Fuente csapata óriási fölényben játszott a mérkőzésen, ám Le Normand öngóljával Georgia szerzett vezetést. A spanyolok a félidőig egyenlítettek, a második játékrész elején pedig a vezetést is átvették, a hajrára fordulva pedig szép gólokkal fölényes sikert arattak.

Nyomasztó spanyol fölénnyel kezdődött a mérkőzés. Luis de la Fuente együttese az első negyedórában 90 százalékban birtokolta a labdát és több ígéretes helyzetet dolgozott ki, a vezetést azonban nem tudta megszerezni, a georgiaiak pedig egy gyönyörű kontra végén - igaz, egy öngóllal - előnybe kerültek.

A spanyolok a folytatásban igyekeztek még komolyabb nyomást kifejteni ellenfelükre, ám csak átlövésekig jutottak, míg ellenfelük többször is gyors kontrát vezetett, az utolsó passzaiba azonban rendre hiba csúszott. Az adok-kapokból végül a spanyol csapat jött ki jól, és Rodri gyönyörű lövésével egyenlített.

A második félidőt ott folytatták a csapatok, ahol az elsőt abbahagyták. A spanyolok továbbra is óriási energiákat mozgósítva rohamozták a georgiai kaput és minden adandó alkalommal lövéssel próbálkoztak. A hatalmas nyomás mindössze hat perc után meghozta eredményét, Fabián Ruiz közeli fejesével pedig előnybe került a spanyol válogatott.

A georgiaiak továbbra is igyekeztek a szerzett labdával kevés húzásból, a lehető leggyorsabban a spanyol kapu elé érni, de Mikautadze és Kvarachelia ekkor már nagyon kevés segítséget kapott a társaktól.

A játékrész közepén aztán a spanyolok kissé visszavettek az általuk diktált tempóból, a georgiai csapat pedig mindent megpróbált az egyenlítésért, de támadásaiba nem volt már veszély, eladott labdáiból pedig a spanyolok könnyedén kerültek helyzetbe és a hajrára nem csupán eldöntötték a továbbjutás kérdését, hanem gálázva arattak fölényes sikert.

A spanyol válogatott a negyeddöntőben a házigazda németekkel találkozik.

Címlapról ajánljuk
A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron öngólja

A németeket Schöder politikai öngyilkosságára emlékezteti Macron "öngólja"

Aggodalom és megdöbbenés Berlinben az előre hozott francia nemzetgyűlési választások első fordulójának eredményei és a második forduló lehetséges kimenetele miatt. Német kormánypártok vezető politikusai vélekednek úgy, hogy Emmanuel Macron francia államfő a választások kiírásával "öngólt" rúgott, és Németország legfontosabb uniós partnerét politikai elszigetelődés fenyegeti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Ralizik a Tesla, csúcstámadásban a Nasdaq

Ralizik a Tesla, csúcstámadásban a Nasdaq

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×