eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
Nyitókép: Fotó: X / MLSZ

Megérkezett a magyar válogatott a stadionba, vonulnak a szurkolók

Bő két órával a 15 órakor kezdődő mérkőzés előtt megérkezett a magyar válogatott a kölni stadionba. Vonulnak a szurkolók a központból a stadion felé.

A magyar válogatott kék busza megérkezett a kölni RheinEnergie stadionhoz, ahol 15 órakor Eb-mérkőzést játszik Svájccal. Tömő Attila csapatmenedzser szállt le először, majd Cosimo Inguscio másodedző. Utána szép sorban a játékosok és a stáb többi tagja.

A fehér pólót és melegítő nadrágot viselő, a külföldiek szerint (is) kifejezetten elegáns magyar játékosok bevonultak a szemre elég szűk, de több részből álló öltözőbe, ahol már várta őket a kikészített szerelés.

Utána kisétáltak a gyepre, szemrevételezték, változott-e péntek óta a gyep állapota. Közben a magyar újságírók között elterjedt, hogy két meglepő változás lesz az összeállításban,

Fiola és Szalai Attila is kezdeni fog.

A magyarok után megérkeztek a svájciak is, érdekes volt látni, hogy a két csapat játékosai milyen békésen, könnyedén beszélgettek egymással. Szoboszlai Dominik, például Noah Okaforral, a Milan csatárával, akivel két éven keresztül klubtársak voltak Salzburgban.

A szurkolók ezrével közelítették meg a stadiont kora délután - az M4 Sport informcáiói szerint 15 ezer magyar lesz ott a meccsen, a vonuláson az MTI szerint 5 ezren vettek részt közülük. Már a gyülekező ideje alatt, még a menet indulását megelőzően felcsendültek a jól ismert szurkolói rigmusok, így többek között a "Ria, ria, Hungária", a "Hajrá, magyarok!", valamint a 2016-os Eb-szereplés óta hagyományossá vált "Az éjjel soha nem érhet véget" című dal. A rendőrség néhány alkalommal felszólította a csoportot arra, hogy pirotechnikai eszközöket ne használjanak, miközben az indulásig egyfolytában érkeztek a drukkerek a menet végéhez. A többezer fős tömeg nagyjából 12.30-kor indult el a stadion irányába

A magyar válogatott a csaknem ötvenezer néző befogadására alkalmas kölni stadionban az idei Bajnokok Ligája-döntő játékvezetőjének, a szlovén Slavko Vincicnek a sípjelére kezdi meg szereplését 15 órakor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Péntekről szombatra virradó éjjel telefonon beszélt egymással Donald Trump republikánus elnökjelölt, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, és amelyről Trump azt kommunikálta, hogy gyors békét fog teremteni Ukrajnában. Zelenszkij erről nem tett említést, arról viszont igen, hogy megállapodtak egy személyes találkozóban, amelyen majd a tartós béke lehetőségeit egyeztetik. Közben az éjjel az oroszok ismét támadták az ukrán energetikai infrastruktúrát, és az is kiszivárgott, hogy az amerikai Patriot rakétarendszer rakétagyártásának felpörgetése akadályokba fog ütközni Japánban, mert egy kritikus fontosságú alkatrészből hiány van. Friss híreink a háborúról szombaton.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×