eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A holland Denzel Dumfries (b) gólt szerez Ukrajna ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának első fordulójában játszott Hollandia – Ukrajna mérkőzésen az amszterdami Johan Cruyff Arénéban 2021. június 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/GETTY/Dean Mouhtaropoulous

Ilyen még soha nem fordult elő az Eb-ken gól nélküli első félidő után

Ha nem is könnyen, de Hollandia győzelemmel rajtolt az Európa-bajnokságon, 3-2-re megverte a 0-2-ről még kiegyenlítő ukránokat a C csoportban.

Ez volt az első mérkőzés az Eb-történelemben, amely 0-0-s első játékrész után a másodikban öt gólt is hozott.

Georginio Wijnaldum, aki az Oranje első találatát jegyezte, nagy tornán (Eb-n vagy vb-n) 2528 nap után szerzett ismét gólt. A 2014-es vb egyik gólszerzője így ünnepelte, hogy megállapodott átigazolásáról a PSG-vel. A középpályás az első 50 válogatott mérkőzésén mindössze nyolc gólt szerzett, a legutóbbi 26-on ellenben tizenötöt.

A hollandok egyébként 2008 óta először szereztek három gólt egy Eb-mérkőzésen (akkor a franciákat verték 4-1-re), s több gólt szereztek, mint az azóta játszott tornákon összesen (2012-ben csak két gólt értek el, 2016-ban hiányoztak a mezőnyből.

Denzel Dumfries először volt eredményes a válogatott mezében. A jobbhátvéd fejeséből született a 85. percben a legkésőbbi győztes gól, amelyet Eb-n a hollandok szereztek a mostani szövetségi kapitány, Frank de Boer 2000-ben a csehek elleni, a 89. percben lőtt tizenegyes-gólja óta. Azt a mérkőzést is Amszterdamban játszották.

Az első ukrán gól, amelyet a korábban a Ferencvárossal kapcsolatban is emlegetett Andrij Jarmolenko csavart a felső sarokba, 2012 júniusa, a mostani szövetségi kapitány, Andrij Sevcsenko gólja óta az első, amelyet az ukránok Európa-bajnokságon szereztek. A kettő között öt mérkőzést játszottak.

A csoport másik mérkőzésén, korábban: Ausztria–Észak-Macedónia 3-1.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×